Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Ο Σάκης Ρουβάς με τις «Βάκχες» στις 9 Ιουλίου στο Ευριπίδειο θέατρο Σαλαμίνας

Ο Σάκης Ρουβάς περιοδεύει με τις «Βάκχες» και ονειρεύεται την... Επίδαυρο

«Ακραίο αλλά νόμιμο» χαρακτήρισε το καλοκαιρινό του εγχείρημα ο Δημήτρης Λιγνάδης. Κι αυτό επειδή πολλοί θεώρησαν τολμηρή την απόφασή του να συμμετάσχει ο Σάκης Ρουβάς στην παράσταση της τραγωδίας «Βάκχες» του Ευριπίδη. 
«... Το πρόσωπο που θα υποδυθεί το Διόνυσο πρέπει να εκπροσωπεί το νέο, το τολμηρό, το ωραίο, αυτό που για τους σημερινούς θεατές μπορεί να γοητεύσει και να οδηγήσει στην κυριαρχία της μουσικής επί του λόγου και της μέθης επί της λογικής» είπε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Δημήτρης Λιγνάδης εξηγώντας γιατί επέλεξε τον δημοφιλή τραγουδιστή Σάκη Ρουβά για τον ρόλο του Διονύσου. 


Μπορεί το όνομα του Σάκη Ρουβά στη διανομή να κρίθηκε τολμηρή επιλογή από τους υπευθύνους του φεστιβάλ για να παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, η παράσταση ωστόσο θα παρουσιαστεί σε άλλους χώρους ανά την Ελλάδα. Η επίσημη πρεμιέρα θα δοθεί στο Φεστιβάλ Φιλίππων, στις 13 και 14 Ιουλίου. 
«Θα προσπαθήσω να σκαρφαλώσω όσο γίνεται σε αυτό το θεόρατο άγαλμα που λέγεται Ευριπίδης, μήπως καταφέρουμε έστω και λίγο να συνομιλήσουμε μαζί του» ανέφερε ο Λιγνάδης σε παρουσίαση της παράστασης. 
Ηταν άλλωστε δική του επιθυμία η συμμετοχή του Σάκη Ρουβά σε αυτό το πρότζεκτ και αισθάνεται τυχερός που ο καλλιτέχνης αποδέχτηκε την πρόσκλησή του. «Η πρόταση μπορεί να μοιάζει ετερόκλητη, όμως νομίζω όλοι μας θα θέλαμε να δούμε ετερόκλητα πράγματα στην τέχνη. Πρώτα αποφασίσαμε να ανεβάσουμε τις Βάκχες και μετά προχωρήσαμε στη σύνθεση της παράστασης και όχι το αντίθετο. Στο γήπεδο άλλωστε φαίνονται τα αποτελέσματα» τόνισε. 
Οσο για το γεγονός ότι η παράσταση δεν συμπεριλήφθηκε στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επιδαύρου, ο ίδιος σχολίασε: «Δεν αισθάνομαι καθόλου αδικημένος. Θα πάμε σε όσα περισσότερα θέατρα της χώρας μπορούμε. Μπορεί στον απολογισμό του καλοκαιριού να αισθάνονται άλλοι περίεργα». 
Σάκης Ρουβάς: «Θέλω να παίξω στην Επίδαυρο» 
«Μεγάλη μου επιθυμία εδώ και πολλά χρόνια ήταν να μπω στον χώρο του θεάτρου» δήλωσε ο Σάκης Ρουβάς, που έκανε λόγο για μία «ευτυχή συγκυρία». Εξέφρασε δε την επιθυμία του να παίξει στην Επίδαυρο: «Θέλω να πατήσω αυτόν τον ιερό χώρο». 
Ο ίδιος ασχολήθηκε με τον κινηματογράφο, ενώ τώρα, με τον Διόνυσο, «βρίσκομαι μπροστά σε μια στιγμή της καριέρας και της ζωής μου που έχει ήδη αλλάξει πολλά πράγματα για εμένα. Με έχει βάλει σε βαθύ τρόπο σκέψης και έμπνευσης», όπως είπε. 
Η επίσημη πρεμιέρα θα δοθεί στο Φεστιβάλ Φιλίππων, στη συνέχεια η παράσταση θα παρουσιασθεί σε περιοδεία και τον Σεπτέμβριο στο Ηρώδειο. Μια πρώτη γεύση όμως πριν τους Φιλίππους, θα έχει την ευκαιρία να πάρει το κοινό στις 9 Ιουλίου στο Ευριπίδειο θέατρο Σαλαμίνας όπου και θα παρουσιαστεί μία γενική δοκιμή. 
«Το θέατρο και η τέχνη έχουν ανάγκη από γενναιοδωρία. Ένα από τα πολλά τολμήματα αυτής της δουλειάς είναι ότι προσπαθεί να συνδυάσει ένα πολιτιστικό γεγονός με μία κοινωνική δραστηριότητα» ανέφερε η καλλιτεχνική διευθύντρια της εταιρείας ΑΡΓΩ, Αιμιλία Υψηλάντη, που έχει αναλάβει και την παραγωγή της παράστασης. 
Βασισμένη στη νέα μετάφραση του Γιάννη Λιγνάδη, η παράσταση περιλαμβάνει στο καστ της ονόματα που έχουν εμπειρία στο αρχαίο δράμα: τη Ρούλα Πατεράκη (Τειρεσίας), τον Γιάννη Καρατζογιάννη (Κάδμος), τον Δημήτρη Πασσά (Πενθέας), την Μαρία Κίτσου (Αγαύη) και τον Δημήτρη Λιγνάδη (Αγγελιοφόρος). 
Κεντρικό ρόλο στην παράσταση θα παίζει η μουσική, την οποία επιμελείται ο Γιώργος Πούλος και κυρίως τα αφρικανικά κρουστά. 
Τη ζωντανή μουσική θα ερμηνεύουν νιγηριανοί καλλιτέχνες, με τη συμμετοχή και τη συνεργασία του Μιχάλη Αφολαγιάν. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Εύας Νάθενα και οι χορογραφίες της Δάφνης Ασημακοπούλου. 
Η παράσταση υποστηρίζει, στην πανελλαδική της περιοδεία, τους σκοπούς του Συλλόγου Φίλων παιδιών με καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ και το νέο του έργο, την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, προσφέροντας μέρος των εσόδων από τα εισιτήρια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα