Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Το… στρουμφοχωριό που "πολεμά" την κρίση

Ένα ορεινό χωριό στην Ισπανία ανακάλυψε τον τρόπο να διασκεδάσει την κατήφεια που έχει προξενήσει στη χώρα η παρατεταμένη οικονομική ύφεση, διατηρώντας το θαλασσί χρώμα στους τοίχους των κατοικιών τους, που είχαν βαφτεί κατ’ αυτόν τον τρόπο το 2011 για τις ανάγκες μίας διαφήμισης για την ταινία των διάσημων κινουμένων σχεδίων «Τα στρουμφάκια».
«Υπολογίζουμε πως περίπου 210.000 τουρίστες μας επισκέφθηκαν αφότου βάψαμε θαλασσιά τα κτίριο μας κι εξακολουθούν να συρρέουν», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ο δήμαρχος του Χούθκαρ Νταβίντ Φερνάντεθ.
Το Χούθκαρ, ένα παραδοσιακό χωριουδάκι με όχι πάνω από 250 κατοίκους, χαμένο στο καστανόδασος της ορεινής Ανδαλουσίας, έβαψε όλα τα κτίρια θαλασσιά, ακόμη και την εκκλησία και το δημαρχείο του, στο πλαίσιο της εκστρατείας της Sony Pictures για την προώθηση της ταινίας της «Τα στρουμφάκια 3D», καθώς εκεί είχε γίνει η παγκόσμια πρεμιέρα της. Έχει ονομαστεί το «πρώτο στουμφοχωριό στον κόσμο».
Οι παραγωγοί είχαν υποσχεθεί ότι θα ξανάβαφαν λευκά τα σπίτια του χωριού μετά τη λήξη της διαφημιστικής εκστρατείας, όμως οι κάτοικοι ψήφισαν υπέρ της διατήρησης του χρώματος, λόγω και του μεγάλου οικονομικού οφέλους που απέφερε στο χωριό η έλευση τουριστών.
Βέβαια, για την ιστορία, τα σπίτια στο στρουμφοχωριό όπου ζουν τα γαλάζια ανθρωπάκια-ήρωες του βελγικού κόμικ έχουν σχήμα μανιταριού.
ΠΗΓΗ :enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα