Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Ο Ιταλός πρωθυπουργός ''θέλει να καταργήσει'' τους πλειστηριασμούς ακινήτων

Να καταργήσει τους πλειστηριασμούς ακινήτων για την κάλυψη ανείσπρακτων οφειλών προς το δημόσιο, θέλει η κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Κοριέρε Ντέλα Σέρα»

Όπως γράφει η εφημερίδα του Μιλάνου «ο νέος κανονισμός για την είσπραξη των οφειλών προς το δημόσιο βρίσκεται ήδη σε προχωρημένη φάση επεξεργασίας», ενώ τις περασμένες ημέρες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο οικονομικών της Ρώμης για να καθοριστούν σημαντικές λεπτομέρειες.

Η κυβέρνηση Λέτα επιθυμεί να ακολουθήσει τις υποδείξεις της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων της ιταλικής βουλής: σε ό,τι αφορά τα ακίνητα ιδιωτών ή επιχειρήσεων, σύμφωνα με την Κοριέρε, το κράτος, σε περίπτωση μεγάλων οφειλών, θα μπορεί να προχωρεί σε κατάσχεση, αλλά όχι σε πώληση μέσω πλειστηριασμού για την κάλυψη των ανείσπρακτων οφειλών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ακίνητα αυτά θα παραμένουν ιδιοκτησία του ιταλικού δημοσίου μέχρι να καταβάλει ο οφειλέτης το ποσό που χρωστά στο κράτος. Στην συνέχεια, οι πολίτες θα μπορούν να ανακτούν πλήρως τα περιουσιακά στοιχεία τους.

Βάσει της σημερινής νομοθεσίας, η κατάσχεση του ακινήτου προβλέπεται για χρέη που ξεπερνούν τις 20.000 χιλιάδες ευρώ. Η κυβέρνηση Λέτα όμως προτίθεται να αυξήσει το συγκεκριμένο όριο.

Με την κατάργηση των πλειστηριασμών, σύμφωνα με τους σχολιαστές, θα μπορέσουν να περιορισθούν ακραία φαινόμενα, όπως αυτοκτονίες ανέργων και επιχειρηματιών που αδυνατούν τα πληρώσουν τις οφειλές τους.

Μάλιστα, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να αυξήσει τον συνολικό αριθμό των δόσεων που μπορεί να ζητήσει ο κάθε φορολογούμενος για να ρυθμίσει την αποπληρωμή των οφειλών του προς το δημόσιο. Σήμερα, οι ρυθμίσεις αυτές μπορούν να φθάνουν έως και τους 72 μήνες, ενώ στο μέλλον αναμένεται να υπάρξει μεγαλύτερη «ελα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα