Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Τα σχέδια της Eurobank – Θα διατηρήσει αυτόνομο το δίκτυο του ΤΤ και θα απορροφήσει την Proton bank – Το core tier 1 διαμορφώνεται στο 9,6% με 9,8%, βελτιώνεται ο λόγος δανείων προς καταθέσεις

Το τυπικό της διαδικασίας ολοκλήρωσης της μεταβίβασης του good TT και της Proton bank από το ΤΧΣ στην Eurobank θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα. 

Για την Eurobank, πρόκειται για μια μεγάλη και άκρως θετική εξέλιξη καθώς ενδυναμώνεται σε επίπεδο κεφαλαίων και ρευστότητας. 

Η Eurobank θα διατηρήσει αυτόνομο το δίκτυο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. 

Για τους εργαζομένους κατ΄ ουσία δεν θα αλλάξει κάτι. 

Την Νέα Proton bank η Eurobank θα την απορροφήσει. 

Από τις δύο εξαγορές που πραγματοποίησε η Eurobank βελτιώνει το core tier 1 στο 9,6% με 9,8%.


Να σημειωθεί ότι προ των σχεδίων για την επαναγορά ομολόγων το core tier 1 βρισκόταν στο 7,8% καθιστώντας υποχρεωτική την βελτίωση των κεφαλαίων. 
Παράλληλα βελτιώνεται η ρευστότητα του ομίλου λόγω των 10 δισεκ. ευρώ καταθέσεις και των 4 δισεκ. ομολόγων EFSF που είναι το funding gap του good Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. 

Με την εξαγορά του good TT η Eurobank θα μειώσει σημαντικά το ELA πολύ χαμηλότερα των 8,8 δισεκ. ευρώ μάλλον προς τα 4-5 δισεκ. ευρώ ενώ βελτιώνεται αισθητά η σχέση δανείων προς καταθέσεις. 
Για την Eurobank η εξαγορά του good TT και της Proton bank είναι ένα θετικό βήμα προς τα εμπρός, που ως κατάληξη θα έχει την επιτυχή της ιδιωτικοποίηση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα