Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Ο «Guardian» ταξιδεύει και μαγεύεται από τις Mικρές Κυκλάδες

Αφιέρωμα στις Μικρές Κυκλάδες φιλοξενεί η εφημερίδα Guardian στην ταξιδιωτική της στήλη, παρακινώντας στους αναγνώστες να επισκεφτούν όχι μόνο τους δημοφιλείς προορισμούς του Αιγαίου όπως η Μύκονος, αλλά και μικρότερα νησιά όπως τα Κουφονήσια και η Ηρακλειά.



Η αφετηρία για την εξερεύνηση των μικρών Κυκλάδων είναι η Νάξος, γράφει ο αρθρογράφος Τζ. Φρέιζερ. Πιο ήσυχη από τη γειτονική Μύκονο, με εκπληκτικό φαγητό και μπόλικη ρακή, ήταν ο ιδανικός τρόπος να ξεκινήσει το ταξίδι της εξερεύνησης, υπογραμμίζει.
Επόμενος σταθμός, τo Κουφονήσι, ένα νησάκι με πληθυσμό 370 ατόμων που «είναι πετρώδες και άγονο, με βράχια, σπηλιές και ορμίσκους στο Αιγαίο που δημιουργούν φυσικές πισίνες. Θα μπορούσε να έχει βγει από τις σελίδες παιδικού βιβλίου με περιπέτειες», αναφέρει το άρθρο.
Κοντά στο Κουφονήσι, πολύ πιο ήσυχη και λιγότερο ανεπτυγμένη, «σχεδόν αποκομμένη από τον κόσμο», βρίσκεται η Ηρακλειά, με πληθυσμό 170 άτομα.
Με αναφορές στην ελληνική μυθολογία αλλά και στις αντιδράσεις του 10χρονου γιου του που τον συνόδευε στο ταξίδι, ο Φρέιζερ συνθέτει μια ειδυλλιακή εικόνα, με πολύ ήλιο, υπέροχες παραλίες και ηρεμία, μια καλοκαιρινή εμπειρία την οποία και συστήνει ανεπιφύλακτα.
πηγη:kourdistoportocali.com
guardian.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα