Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Ολλανδία> Έρχονται τα σχολεία των iPad

Σχολικές τσάντες, μαυροπίνακες, μολύβια, γομολάστιχες και βιβλία, όλα ανήκουν στο παρελθόν: η εκπαιδευτική εμπειρία θα βιώνεται πλέον μέσα από μία μικρή ηλεκτρονική συσκευή - το iPad. Δεν πρόκειται για διαφημιστική καμπάνια της Apple, ούτε για σχέδια που αφορούν στο απώτερο μέλλον.
Ένδεκα σχολεία «Στιβ Τζομπς» είναι έτοιμα να υποδεχθούν περίπου 1.000 μαθητές, από τεσσάρων μέχρι 12 ετών,  με την νέα σχολική χρονιά που ξεκινάει τον ερχόμενο Αύγουστο στην Ολλανδία.


Το κάθε παιδί θα έχει φυσικά το δικό του iPad, θα επιλέγει μόνο του πότε και τί θέλει να διδαχθεί ανάλογα με τα ενδιαφέροντά του, ενώ οι δάσκαλοι θα είναι εκεί για να προπονούν και όχι για να παραδίδουν μαθήματα. Αν κάποιο παιδάκι προτιμήσει να παίξει με το iPad και όχι να μελετήσει, κανένα πρόβλημα.
«Το σχολείο δεν περιορίζεται πλέον σε συγκεκριμένες σχολικές αργίες. Η φροντίδα και το σχολείο συγχωνεύονται και τα κτίρια θα είναι ανοικτά από τις 7.30 το πρωί μέχρι τις 6.30 το απόγευμα κάθε ημέρα» αναφέρει ο υπεύθυνος οργανισμός στην ιστοσελίδα του.

Στη διάρκεια αυτών των ωρών τα παιδιά θα μπορούν να πηγαίνουν και να φεύγουν από το σχολείο, όποτε επιθυμούν, φθάνει να είναι παρόντα από τις 10.30 το πρωί μέχρι τις τρεις το μεσημέρι. Το κτίριο θα κλείνει μόνο τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Οι οικογένειες θα μπορούν να πηγαίνουν διακοπές όποτε το θελήσουν και δεν θα χρειάζεται να ανησυχούν για τα μαθήματα που θα χάσουν τα παιδιά τους.
Εξάλλου, η διδασκαλία δεν θα γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο αλλά μέσω μίας εφαρμογής στο iPad, την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιούν οποιαδήποτε στιγμή θέλουν - κάτι σαν ένα διαδραστικό multimedia σχολικό εγχειρίδιο. Το πρόγραμμα θα μετατρέπει τη διδασκαλία σεπαιχνίδι και θα ακολουθεί τους ρυθμούς του κάθε παιδιού.
Οι δάσκαλοι θα βοηθούν τα παιδιά σε αυτή τη διαδικασία αλλά δεν θα είναι οι ίδιοι που θα τους μεταφέρουν τη γνώση. Ωστόσο, «η σχέση μεταξύ του παιδιού και του δασκάλου παραμένει η βάση του μαθήματος» εξήγησε στο γερμανικό Spiegel, ο Γκέρτγιαν Κλάινπαστε, διευθυντής ενός εκ των σχολείων στην πόλη Μπρέντα κοντά στο Ρότερνταμ.
Το iPad θα ενημερώνει τους γονείς και τους μαθητές για το τί ακριβώς κάνει κάθε παιδί - τί έχει μάθει και ποιά είναι η πρόοδός του. Κάθε έξι εβδομάδες, οι δάσκαλοι, τα παιδιά και οι γονείς θα αποφασίζουν από κοινού το τί θα περιλαμβάνει η επόμενη διδακτική περίοδος. Εμπνευστής των φιλόδοξων σχολείων είναι ο γνωστός στην Ολλανδία δημοσκόπος Μορίς ντε Χοντ. Έμπνευσή του η γεννημένη το 2009 κόρη του, η οποία ήδη από τριών ετών είχε μάθει να γράφει την αλφάβητο στο iPad.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα