Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Σκληρές διαπραγματεύσεις με την τρόικα για την δόση του 1 δισ. ευρώ

Γράφει η Αγγελική Κιλιντζόγλου

Άρχισε ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων με την τρόικα στο υπουργείο Οικονομικών. Η κυβέρνηση κρατά στα χέρια της το χαρτί της διαθεσιμότητας για το οποίο όπως όλα δείχνουν σχεδόν έκλεισε στη συνεδρίαση της Παρασκευής, ωστόσο παραμένει αγκάθι η εκτέλεση του προϋπολογισμού και οι αμυντικές βιομηχανίες.  

Σήμερα η τρόικα και η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών θα αρχίσουν τις μεταξύ τους συζητήσεις εξετάζοντας τα στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα και την πρόοδο των προαπαιτούμενων για τη δόση του Οκτωβρίου ύψους 1 δισ. ευρώ.

Σε αυτά περιλαμβάνονται η υπαγωγή 12.500 υπάλληλων σε διαθεσιμότητα, η ρύθμιση των χρεών του Δημοσίου προς ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, η ψήφιση του νέου Κώδικα Δικηγόρων και η οριστικοποίηση των σχεδίων αναδιάρθρωσης ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ.

Στο κομμάτι του προϋπολογισμού οι συζητήσεις θα είναι αρκετά δύσκολες καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, από τους ελέγχους που διενήργησαν τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας τις τελευταίες ημέρες, εκφράστηκαν ενστάσεις για το αν ο προϋπολογισμός έκλεισε στο εννεάμηνο με πλεόνασμα 2,92 δισ. ευρώ που ισχυρίζεται η κυβέρνηση ή παραμένει ελλειμματικός.  

διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ του newpost.gr εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα