Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Καψής: "Θα μπει εισαγγελέας στην ΕΡΤ" - "Δεν είναι δική μου απόφαση να εκδιωχθούν κάποιοι άνθρωποι"

Είπε ο κ. Καψής: "Ο ΣΥΡΙΖΑ κρατάει κλειστή την ΕΡΤ. Το είχε ανακοινώσει στη Βουλή" - "Είναι πλέον ζήτημα του νόμου και του εισαγγελέα το πως θα ανοίξει η ΕΡΤ" - "Δεν υπάρχει η παραμικρή ηθική δικαιολογία να παραμένει υπό κατάληψη η Αγία Παρασκευή"
 Έμμεση έκκληση να μπει εισαγγελέας στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής απήυθυνε ο υφυπουργός δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής.

Ο κ. Καψής μιλώντας σε ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό, κατηγόρησε για ακόμα μια φορά τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κρατάει κλειστή την ΕΡΤ...


"Να σας το πω πολύ απλά: Το ότι θα παραμείνει κλειστή η τηλεόραση ανακοινώθηκε στη Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ. Να μην έχουμε ψευδαισθήσεις τώρα και να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας", είπε χαρακτηριστικά.

Όταν του επισημάνθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πολιτικά μπορεί να επενδύει σ` αυτό, αλλά δεν κυβερνάει, και ότι οι αποφάσεις είναι της κυβέρνησης για το πως θ' ανοίξει η ΕΡΤ, ο κ. Καψής είπε: 

"Όχι, δεν είναι. Είναι πλέον του νόμου και του Εισαγγελέα. Δεν είναι δική μου απόφαση να εκδιωχθούν κάποιοι άνθρωποι. Είναι ζήτημα, πλέον, εφαρμογής των νόμων.
Φαντάζομαι ότι κάποια στιγμή θα καταστεί αναγκαία, βεβαίως. Έγινε μια προσπάθεια, όπως σας είπα, να λυθεί το θέμα συναινετικά. Έγινε η συζήτηση με την EBU και είπαμε ότι πρέπει να υπάρξει ενημερωτικό πρόγραμμα. Εντός των ημερών θα υπάρξει και δελτίο ειδήσεων. Πλέον, δεν υπάρχει η παραμικρή ηθική δικαιολογία να παραμένει υπό κατάληψη η Αγία Παρασκευή, η οποία έχει σταματήσει να εκπέμπει πρόγραμμα. Πρόγραμμα εκπέμπεται πλέον μέσω διαδικτύου. Νομίζω ότι, το να κατακρατούν εξοπλισμό εκατοντάδων εκατομμυρίων, δεκάδων εκατομμυρίων μόνο και μόνο για μια web tv που μπορεί να βγει από ένα διαμέρισμα μιας πολυκατοικίας, αγγίζει τα όρια της πρόκλησης, πλέον.

Ο κ. Καψής είπε επίσης ότι το να βγει το δελτίο ειδήσεων είναι ζήτημα μόνο τεχνικό. 

"Ελπίζω ότι μέσα στην εβδομάδα θα αρχίσει να εκπέμπει το πρώτο δελτίο ειδήσεων. Ήδη, υπάρχουν δύο εκπομπές το πρωί, είναι ένα πεντάωρο ενημερωτικό πρόγραμμα με δύο εκπομπές. Το Σαββατοκύριακο υπάρχει πρόγραμμα. Σιγά-σιγά προχωράει η Δημόσια Τηλεόραση."

Όταν του επισημάνθηκε και πάλι ότι αυτή η εισαγγελική παρέμβαση την οποία εκείνος χαρακτηρίζει και θεωρεί επιβεβλημένη θα οξύνει τα πνεύματα, είπε:

"Με συγχωρείτε, τι να κάνουμε δηλαδή; Προσωπικά θα ήθελα να την αποφύγουμε. Κάναμε τα πάντα. Δεν υπάρχει ούτε ένα συνδικαλιστικό αίτημα σε εκκρεμότητα. Έχουν ικανοποιηθεί όλες οι εύλογες ανησυχίες των εργαζομένων για να ξεπεραστεί αυτή η κατάσταση και να προχωρήσουμε όλοι μαζί για τη δημιουργία της νέας τηλεόρασης. Έχω κάνει ανοικτή πρόσκληση σε όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, έχω δώσει σαφέστατες οδηγίες ότι ήδη από τώρα η Δημόσια Τηλεόραση πρέπει να λειτουργεί με όρους αντικειμενικότητας, παρότι δεν μας ζητήθηκε. Δηλαδή, παρότι δεν ζητήθηκε, η Δημόσια Τηλεόραση προχώρησε και στην κάλυψη της ομιλίας του κ. Τσίπρα το Σάββατο στην Κεντρική Επιτροπή. Δεν βρίσκω την παραμικρή δικαιολογία πέραν από πολιτικές σκοπιμότητες. Κάποιοι αντιμετωπίζουν τη Δημόσια Τηλεόραση και την πρώην ΕΡΤ σαν σημαία ευκαιρίας. Αυτό το θεωρώ απαράδεκτο. Όπως, επίσης, θεωρώ απαράδεκτο το ότι αυτή τη στιγμή από κάποια κόμματα της αντιπολίτευσης επιχειρείται να υπάρξει ένα εμπάργκο σε βάρος της Δημόσιας Τηλεόρασης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα