Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Yπέρ της διάσπασης της Ευρωζώνης τάσσεται η Saxo Bank - «Δεν μπορείς να έχεις στην ίδια ένωση Ελλάδα και Γερμανία» - Η τραπεζική ένωση θα καταστρέψει την ευρωπαϊκή οικονομία -

"Η τραπεζική ένωση αποτελεί ακόμη ένα καρφί στο φέρετρο της Ευρωζώνης", υποστηρίζει με άκρως αιχμηρό ύφος ο Διευθύνων Σύμβουλος της Saxo Bank, Lars Christensen, εκφράζοντας με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεσή του στα προωθούμενα σχέδια των Ευρωπαίων προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Christensen προειδοποιεί πως η τραπεζική ένωση δεν θα συμβάλλει στην ισχυροποίηση της ευρωπαϊκής οικονομίας, αλλά αντίθετα μπορεί να την καταστρέψει. Ο ισχυρός άντρας της Saxo Bank διαμηνύει πως οι επιπτώσεις από τη σύσταση της τραπεζικής ένωσης στην Ευρωζώνη μπορεί να αποδειχθούν παρόμοιες με εκείνες που προκάλεσαν την αποτυχία του ευρωπαϊκού project. 


"Η προσπάθεια ενοποίησης του συνόλου των ευρωπαϊκών τραπεζών μπορεί να μην αποτελεί προϋπόθεση για την τόνωση της ανάπτυξης της ευρωπαϊκής οικονομίας", δηλώνει ο Lars Christensen σε συνέντευξή του στο πρακτορείο RT.
"Η σύσταση της τραπεζικής ένωσης δεν σημαίνει τίποτα περισσότερο από την... εισαγωγή όλων των αρνητικών εξελίξεων της Ευρωζώνης από την πίσω πόρτα!", σπεύδει να διευκρινίσει ο CEO της Saxo Bank.

Όπως προσθέτει "η ΕΚΤ καλείται να εποπτεύσει περί τις 130 τράπεζες, ήτοι το 80% επί του συνόλου των ευρωπαϊκών τραπεζών. Δέκα ευρωπαϊκές χώρες - εκτός ευρώ - έχουν 'προσκληθεί' να συμμετάσχουν στην τραπεζική ένωση, αλλά μέχρι τώρα αρνούνται. Πρόκειται για κινήσεις αντιδημοκρατικές, αφού αφορά χώρες που ήδη έχουν πει όχι".

"Ο στόχος της τραπεζικής ένωσης είναι να... αποδυναμώσει τις πιο ισχυρές τράπεζες για να στηριχθούν οι πιο αδύναμες. Υπό το πρίσμα αυτό, η τραπεζική ένωση αποτελεί ένα ακόμη καρφί στο φέρετρο της Ευρωζώνης", τονίζει ο ισχυρός τραπεζίτης. 

Κατά τον Christensen, η τραπεζική ένωση συνιστά μια προέκταση του αποτυχημένου πειράματος του ευρώ. Όπως τονίζει, το ευρώ αποτελεί μεγάλο βαρίδι για την ανάπτυξη. Το ευρώ καταστρέφει οικονομίες... και θα συνεχίσει να καταστρέφει... 

Ο CEO της Saxo Bank τάσσεται υπέρ μιας νέας "συναρμολόγησης" του ευρώ. "Δεν λέω να υπάρξουν 17 νέα νομίσματα, αλλά ίσως 2, 3 ή ακόμη και 10 διαφορετικά νομίσματα", τονίζει για να συμπληρώσει "διαφορετικά δεν θα υπάρξει ποτέ ανάπτυξη στην Ευρωζώνη".

"Δεν μπορείς να έχεις την Ελλάδα και τη Γερμανία στην ίδια νομισματική ένωση... Απλά δεν αποδίδει...", καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα