Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ Ο ΑΚΗΣ , Η ΚΟΡΗ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ

Ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκαση της έφεσης αποφάσισε το δικαστήριο για 11 κατηγορούμενους για την υπόθεση με τις μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα. Ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος δεν κατάφερε να πάρει αναστολή, οπότε οφηγείται ξανά στη φυλακή.

Εκτός φυλακής αποφασίστηκε να βρεθούν οι: Αστέριος Οικονομίδης, Νικόλαος Ζήγρας, Ταλιτά-Μαρία Τσεκούρα, Νικόλαος Γεωργουλάκης, Παναγιώτης Σταμάτης, Οράτιος Μελάς, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, Γκούντρουν Μολντενάουερ, Φώτης Αρβανίτης, Νικόλαος Καρατζάς και Γεώργιος Κωνσταντάτος. Σε όλους τους παραπάνω πλην του Αστέριου Οικονομίδη δεν επεβλήθησαν περιοριστικοί όροι.

Αντίθετα στον Αστέριο Οικονομίδη επεβλήθη χρηματική εγγύηση 50.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και παρουσίαση στο Αστυνομικό Τμήμα κάθε 1η και 15η του μήνα.

Ετσι, στη φυλακή μετά την απόφαση του δικαστηρίου οδηγούνται οι Άκης Τσοχατζόπουλος, Γεώργιος Σαχπατζίδης, Αρετή Τσοχατζοπούλου, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, Βίκυ Σταμάτη και Ιωάννης Σμπώκος.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η αρχική πρόταση για την Αρετή Τσοχατζοπούλου ήταν να βγει εκτός φυλακής με αναστολή καθώς πρόκειται για μονογονεϊκή οικογένεια, αλλά τελικά θα οδηγηθεί ξανά στο κελί της.
Το δικαστήριο αποφάσισε τη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων για 5 χρόνια για όλους τους καταδικασθέντες.
Τέλος, το δικαστήριο επικύρωσε τις κατασχέσεις κινητής και ακίνητης περιουσίας για τους καταδικασθέντες, ενώ επιδίκασε στην Πολιτική Αγωγή χρηματική ικανοποίηση υπέρ του δημοσίου ποσού 1 εκατ. ευρώ από τον Άκη Τσοχατζόπουλο, 500.000 ευρώ από τον Γ. Σμπώκο, και 100.000 ευρώ από καθένα εκ των υπολοίπων καταδικασθέντων, εκτός από τους Π. Σταμάτη, Γκ. Μολντενάουερ, Σ. Αρβανίτη και Μ. Καρατζά για τους οποίους το ποσό ανέρχεται στις 50.000 ευρώ.
Νωρίτερα, η εισαγγελέας κα Αδειλίνη πρότεινε να παραμείνουν στη φυλακή - να μην έχει δηλαδή ανασταλτικό αποτέλεσμα η έφεση, όλοι όσοι είναι ήδη προφυλακισμένοι πλην της Αρετής Τσοχατζοπούλου και του Ν. Ζήγρα. Μάλιστα για την Αρετή Τσοχατζοπούλου είπε ότι πρέπει να μείνει εκτός φυλακής εξ αιτίας του ότι έχει τρία παιδιά εκ των οποίων το ένα έχει και πρόβλημα υγείας και είναι η μόνη υπεύθυνη για την κηδεμονία τους.
Έτσι,στη φυλακή θα πρέπει να παραμείνουν σύμφωνα με την πρόταση της εισαγγελέως, οι Άκης Τσοχατζόπουλος, Βίκυ Σταμάτη, Γιώργος Σαχπατζίδης, Ιωάννης Σμπώκος και η Βίκυ Λαμπροπούλου.
Για τους υπολοίπους (συμπεριλαμβανομένων και της Αρετής Τσοχατζοπούλου και του Νίκου Ζήγρα) στους οποίους είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, η εισαγγελέας ζήτησε να έχει ανασταλτική δύναμη η έφεση και να συνεχίζουν να παραμένουν εκτός φυλακής.
Με την πρόταση της κας Αδειλίνη συντάχθηκε πλήρως και ο αναπληρωτής εισαγγελέας κ. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος παρεμβαίνοντας ειδικά για την Αρετή Τσοχατζοπούλου, είπε πως ήρθε ο καιρός να πάει σπίτι της.
ΠΗΓΗ :imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα