Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Παραμείνει το «βέτο» που έχει ο εκάστοτε υπουργός Εργασίας να μην εγκρίνει τα αιτήματα των επιχειρήσεων για ομαδικές απολύσεις πέραν του 5% το μήνα

Tης Μαίρης Λαμπαδίτη

Μερικό «μπλόκο» στις ομαδικές απολύσεις με απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας

Σε ομόφωνη συμφωνία που αυστηροποιεί τις προϋποθέσεις για ομαδικές απολύσεις κατέληξε απόψε, έπειτα από μαραθώνια συνεδρίαση το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι του υπουργείου Εργασίας και των κοινωνικών εταίρων (ΕΣΕΕ, ΣΕΒ, ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ).


Η απόφαση προβλέπει αυστηρά κριτήρια που δυσκολεύουν τις ομαδικές απολύσεις για τους εργοδότες, ενώ παραμείνει το «βέτο» που έχει ο εκάστοτε υπουργός Εργασίας να μην εγκρίνει τα αιτήματα των επιχειρήσεων για ομαδικές απολύσεις πέραν του 5% το μήνα, σύμφωνα με τα όσα ισχύουν μέχρι σήμερα.

Η απόφαση, που χαιρετίστηκε ως θετικό βήμα από τους κοινωνικούς εταίρους και θα παραδοθεί στον υπουργό Εργασίας, θα αποτελέσει ένα ισχυρό χαρτί στη διαπραγμάτευση του κ. Βρούτση με την Τρόικα, ώστε να βρεθεί μία συμβιβαστική λύση, εάν οι εκπρόσωποι των δανειστών επιμείνουν.

Οι εργοδότες δε θα μπορούν στο εξής να επικαλεστούν οικονομικά προβλήματα στις επιχειρήσεις, ώστε να προχωρήσουν σε απολύσεις χωρίς να το τεκμηριώσουν.

Συγκεκριμένα, το νομοθετικό πλαίσιο που συμφωνήθηκε να παραμείνει ως έχει προβλέπει:διαβάστε εδώ στο newmoney.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα