Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Προμήθεια για τα δάνεια που έχει εγγυηθεί ζητά η ΔΕΗ από τον ΑΔΜΗΕ

Μια αναπάντεχη επιβάρυνση των ετήσιων χρηματοοικονομικών δαπανών του κινδυνεύει να υποστεί ο ΑΔΜΗΕ, καθώς η ΔΕΗ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του energypress, έχει ζητήσει από τη θυγατρική της, για πρώτη φορά, να της καταβάλλει προμήθεια για τις εγγυήσεις που έχει παράσχει σε δάνεια που έχει λάβει ο ΑΔΜΗΕ.

Ειδικότερα η ΔΕΗ ζητάει προμήθεια εγγύησης 3,25% επί του ύψους των δανείων του ΑΔΜΗΕ για τα οποία εγγυάται. Ζητάει μάλιστα η καταβολή προμήθειας να λειτουργήσει αναδρομικά από τον Δεκέμβριο του 2011, παρότι ο ΑΔΜΗΕ συστάθηκε μεταγενέστερα, τον Μάϊο του 2012!


Η απαίτηση της μητρικής έχει δημιουργήσει αναστάτωση στον ΑΔΜΗΕ, καθώς η ικανοποίησή της «μεταφράζεται» σε πρόσθετη χρηματοοικονομική δαπάνη της τάξης των 10,5 εκατ. ευρώ ετησίως. Μια τέτοια εξέλιξη θα περιορίσει το ποσοστό απόδοσης των απασχολούμενων κεφαλαίων της εταιρείας, μέγεθος που είναι καθοριστικό για την ελκυστικότητά της έναντι των πιθανών αγοραστών στο πλαίσιο της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση για το ποσοστό απόδοσης δεν έχει ακόμη ληφθεί και αποτελεί αντικείμενο μελέτης στην ΡΑΕ.

Είναι άγνωστο εάν θα «περάσει» η απαίτηση της ΔΕΗ, ωστόσο παράγοντες της αγοράς με τους οποίους συνομίλησε το energypress ανέφεραν ότι μια τέτοια δαπάνη θα έπρεπε να έχει προβλεφθεί στα ντοκουμέντα απόσχισης του ΑΔΜΗΕ από την ΔΕΗ και συνεπώς είναι δύσκολο να γίνει εκ των υστέρων αποδεκτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα