Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Κύριε Στουρνάρα θα αναλάβετε τις πολιτικές ευθύνες για το διορισμό της Σακελλαρίου;

Γράφει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος 

Εκτός από τις δικαστικές, οικονομικές και τραπεζικές εξελίξεις που προκαλούν οι διώξεις στο Τ.Τ. υπάρχουν και πολιτικές προεκτάσεις που μπορεί να εξελιχθούν σε ντόμινο ευθυνών που υπό προϋποθέσεις μπορεί να δημιουργήσουν τριγμούς στην κυβέρνηση.   




Πέρα από τις διαστάσεις της υπόθεσης που παίρνουν μορφή βραδυφλεγούς βόμβας για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα για τον Υπουργό Οικονομικών. 

Μεταξύ των ονομάτων που κατηγορούνται περιλαμβάνεται κι αυτό της διευθύνουσας συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Αναστασίας Σακελλαρίου, η οποία κατηγορείται μαζί με άλλα 22 άτομα για «απιστία τελεσθείσα από κοινού κατ' εξακολούθηση και μη, εκ της οποίας η περιουσιακή ζημία υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ». 

Η κ. Σακελλαρίου διετέλεσε υψηλόβαθμο στέλεχος του Ταμιευτηρίου στη μετά Φιλιππίδη εποχή, ως Risk Officer, και συμμετείχε σε επιτροπές δανειοδοτήσεων, οι οποίες στην ουσία διαχειρίστηκαν κυρίως επαναδιαπραγματεύσεις - αναχρηματοδοτήσεις ορισμένων εκ των επίμαχων δανείων που συνάφθηκαν προηγούμενα χρόνια. 

Πώς έγινε η επιλογή της κ. Στουρνάρα; Η απάντηση ότι έγινε διαγωνισμός δεν αρκεί διότι ένα στέλεχος που εμπλέκεται σε μια υπόθεση που διερευνά η δικαιοσύνη είναι αυτονόητο ότι θα έπρεπε να έχει εξαιρεθεί. 

Το δεύτερο ερώτημα είναι, αν το σκάνδαλο «επηρέασε» τη απόφαση συγχώνευσης Eurobank-Ταμιευτηρίου;  

Κύριε Στουρνάρα πως είναι δυνατόν στέλεχος του ΤΤ να επιλέγεται για μια τόσο νευραλγική θέση που παίζει κομβικό ρόλο στην αναδιάταξη του τραπεζικού ελληνικού συστήματος και να προέρχεται από εμπλεκόμενο τραπεζικό όμιλο; 

Ακόμα και αν δεν είχε εμπλοκή η κ. Σακελαρίου στα δάνεια που δόθηκαν από τη διοίκηση Φιλιππίδη και κλήθηκε να διαχειριστεί σε μεταγενέστερη περίοδο αυτά τα «κόκκινα»  δάνεια προκύπτουν αναπάντητα ερωτήματα! Τι ακριβώς έκανε; Κατήγγειλε; Συγκάλυψε; Γνώριζε, δεν γνώριζε;  

Το σημαντικότερο είναι το γρήγορο και βίαιο σπάσιμο του ΤΤ σε «καλό» και «κακό» κομμάτι και η συγχώνευση του με τη Eurobank. Στο ερώτημα αυτό θα πρέπει να απαντήσει η ελληνική δικαιοσύνη, έγινε με όρους τραπεζικής ευστάθειας ή συγκάλυψης «αμαρτιών»; 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι την πολιτική ευθύνη, σε αυτή τη φάση, την έχει ο κ. Στουρνάρας καθώς το ΦΕΚ του διορισμού της κ. Σακελαρίου έχει τη δική του υπογραφή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα