Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Καύσωνας μέχρι την Κυριακή και σκόνη από την Αφρική!

Ένα νέο κύμα έντονης ζέστης επηρεάζει τις περισσότερες περιοχές της χώρας μας από την Πέμπτη έως περίπου και την Κυριακή 24 Αυγούστου, με θερμοκρασίες που δεν αποκλείεται να αγγίξουν τοπικά και τους 40-41 βαθμούς, κυρίως στα κεντρικά και νότια πεδινά ηπειρωτικά και κυρίως την Κυριακή.

«Κάποιο φρένο» στην επικείμενη θερμή εισβολή δείχνει να βάζει περίπου από την ερχόμενη Δευτέρα, 25 Αυγούστου, μια ατμοσφαιρική διαταραχή από την κεντρική Ευρώπη, η οποία εκτός από την ενίσχυση του μελτεμιού στο Αιγαίο που θα χαρίσει και πάλι ανάσες δροσιές στις περισσότερες περιοχές της χώρας και κυρίως στα ανατολικά και βόρεια, δεν αποκλείεται να αφήσει και κάποιες διάσπαρτες μπόρες κυρίως την Δευτέρα στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Ο καιρός την Παρασκευή

Την Παρασκευή, περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα δυτικά και βόρεια και αρκετή ζέστη. Παράλληλα, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική.



Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 35 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 24 έως 37 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 19 έως 33 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και έως τους 37 βαθμούς στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο, 23 έως 32 βαθμούς στις Κυκλάδες και τοπικά στην Κρήτη έως τους 36 βαθμούς, 24 έως 35 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς και στον Κορινθιακό μέτριοι 5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια και ζέστη περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις θερμές ώρες στα ορεινά περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Το Σάββατο και την Κυριακή αναμένεται άνοδο της θερμοκρασίας με το θερμόμετρο να αγγίζει τους 40 βαθμούς και τοπικά τους 41 κυρίως σε Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά και Ανατολική Πελεπόννησο.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη πάντως αναμένονται νεφώσεις και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα