Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Στο «πορτ μπαγκάζ» η Τρόικα - Νέου είδους παρακολούθηση δέχεται η Αθήνα

Τι συζήτησαν Χαρδούβελης και Σόιμπλε - Δεν θα πιέσει η Τρόικα για το ασφαλιστικό, λένε στην κυβέρνηση

Αγώνα ταχύτητος για να προετοιμάσει την «νέα σχέση» της Ελλάδας με τους δανειστές της, από την επόμενη της λήξεως του ευρωπαϊκού προγράμματος, δίνει πλέον η κυβέρνηση. Οι αποφάσεις θα έχουν ληφθεί μέσα στα επόμενες 60 μέρες αλλά, όπως όλα δείχνουν, όλοι οι πιθανοί δρόμοι περνούν από το Βερολίνο.



Στο τετ-α-τετ που είχαν χθες στη γερμανική πρωτεύουσα και το οποίο διήρκεσε σχεδόν μισή ώρα πάνω από το προγραμματισμένο, οι κ.Γκίκας Χαρδούβελης και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συζήτησαν εκτενώς για την επόμενη μέρα των Μνημονίων. Αυτό που «καίει» όλους πλέον, επειδή θα σημάνει πολλά εντός και εκτός Ελλάδος, είναι η νέα μορφή παρακολούθησης της ελληνικής οικονομίας, μετά την αποχώρηση της Τρόικα ύστερα από 3,5 χρόνια στο Μνημόνιο.

Αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών εξηγούσε μετά τη συνάντηση Χαρδούβελη- Σόιμπλε πως δεν θα υπάρξει ξανά «Μνημόνιο» με τη μορφή που το γνωρίζουμε ως τώρα. «Θα υπάρξει νέα σχέση μετά την 1η Ιανουαρίου, αλλά δεν έχει αποφασισθεί η τελική μορφή του» ελεγε η ίδια πηγή. Περιέγραφαν μάλιστα  την νεου τύπου επιτήρηση, κορυφαίος αξιωματούχος ως μία παρακολούθηση «εντελώς διαφορετικής μορφής από αυτήν που υπήρχε μέχρι τώρα. Μέχρι τώρα, οι εταίροι και δανειστές μας ήταν συνοδηγοί στο όχημα της ελληνικής οικονομίας, αλλά από την αρχή του νέου έτους θα κάθονται στο πίσω κάθισμα, ή και στο πόρτ-μπαγκάζ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα