![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjsZWiDs2GWrmPU5MkfafEICJXlupH2yp7pwbRlCeUQCtXePE13UVzBMCqB5fm2TunjvmMEtS1ZXLfgRl3Vl-xExr2Ixu3i3kXtzBG7z91YUp_XdNCu-VrtEOYjgmqU1prjzM-PYwUSYgU/s1600/%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF+%CE%BB%CE%AE%CF%88%CE%B7%CF%82.jpg)
Οι βασικές κινητήριες δυνάμεις πίσω απο την υποβάθμιση είναι η υψηλή αβεβαιότητα για το εάν η κυβέρνηση της Ελλάδας θα καταλήξει σε συμφωνία με τους επίσημους πιστωτές εγκαίρως, ώστε να καλυφθούν οι επερχόμενες πληρωμές ομολόγων.
Επίσης, ένας δεύτερος λόγος είναι το σημαντικό εκτελεστικό ρίσκο ενός follow-up, μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα χρηματοδότησης ακόμη κι αν επιτευχθεί η συμφωνία, δεδομένης της αποδυναμωμένης οικονομίας και του εύθραυστου εγχώριου πολιτικού περιβάλλοντος.
Το αρνητικό outlook αντανακλά την άποψη του οίκου ότι το ισοζύγιο οικονομικών, χρηματοπιστωτικών και πολιτικών ρίσκων στην Ελλάδα, κλίνει προς την αρνητική πλευρά.
Παράλληλα, η Moody’s έχει υποβαθμίσει το bond ceiling σε εγχώριο και ξένο νόμισμα για την Ελλάδα σε Β3 από το Ba3, το οποίο αποτυπώνει την πιθανότητα η χώρα να βγει από την ευρωζώνη σε μια περίπτωση χρεοκοπίας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου