Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Σε τιμή ρεκόρ 58,65 ευρώ ανά MWh/h έκλεισε η σημερινή δημοπρασία ΝΟΜΕ - Τι ποσότητες πήραν οι εταιρείες

Θοδωρής Παναγούλης

(upd: 15:35) Με την τιμή ρεκόρ των 58,65 ευρώ ανά MWh/h που είναι η μεγαλύτερη από την εφαρμογή των δημοπρασιών NOME, έκλεισε μετά από αρκετές ώρες η σημερινή διαδικασία. Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη δημοπρασία του Φεβρουαρίου έκλεισε στα 54,04 ευρώ, ενώ το μέχρι σήμερα ρεκόρ ήταν στα 54,74 ευρώ ανά MWh/h.

Σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, οι εταιρείες που συμμετείχαν στη δημοπρασία και οι ποσότητες που πήραν διαμορφώθηκαν ως εξής: 


Ήρων: 80 MWh/h

Watt+Volt: 59 MWh/h

ΚΕΝ: 50 MWh/h

Elpedison: 30 MWh/h

Volterra: 30 MWh/h

Protergia: 27 MWh/h

NRG: 20 MWh/h

Ζeniθ: 20 MWh/h

Φυσικό Αέριο Αττικής: 15 MWh/h

Volton: 16 MWh/h

ΕΛΤΑ: 5 MWh/h

ΟΤΕ: 3 MWh/h

Η τιμή ξεπέρασε και τις (έτσι κι αλλιώς δυσοίωνες) προβλέψεις του κλάδου. Στη σημερινή δημοπρασία "βγήκαν" 355 MWh/h, ποσότητα που ήταν σαφώς μικρότερη από τις ανάγκες των εναλλακτικών προμηθευτών και δεν επαρκούσε ούτε για την αντικατάσταση των ποσοτήτων από τα προθεσμιακά προϊόντα που λήγουν αυτό το διάστημα. Πόσω μάλλον για την ανάπτυξη πελατολογίου.

Επιπλέον, η Οριακή Τιμή Συστήματος βαίνει αυξανόμενη, ενώ η εναλλακτική λύση των εισαγωγών δεν μπορεί να αποδώσει, αφού οι τιμές στις διεθνείς αγορές είναι επίσης υψηλές.

Στον έντονο ανταγωνισμό που εκτόξευσε την τιμή λειτούργησε ακόμα το γεγονός ότι η σημερινή ήταν η τελευταία δημοπρασία που είχε τιμή αφετηρίας στα 36,5 ευρώ. Τον Ιούνιο θα καθοριστεί νέα τιμή, η οποία, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα είναι κατά πολύ αυξημένη, με κάποιους υπολογισμούς να την φέρνουν στα επίπεδα των 55 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα