Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

Ξεκινάει η σεζόν με ζημιές 80 εκατ. ευρώ!

Μια ζοφερή σεζόν για την τηλεόραση πρόκειται να ξεκινήσει. Οι απώλειες για το σύνολο των τηλεοπτικών σταθμών εκτιμώνται στα 80 εκατ. ευρώ. Αν η χώρα οδηγηθεί σε εκλογές η ζημία θα είναι ακόμη μεγαλύτερη, με συνέπειες για τις θέσεις εργασίας.


Το καθαρά έσοδα προς διάθεση για τους έξι σταθμούς εθνικής εμβέλειας (Alpha, Star, Mega, ANT1, Open, ΣΚΑΪ) εκτιμώνται στα 225 εκατ. ευρώ, έναντι 250 εκατ. ευρώ τη σεζόν που μόλις τελείωσε. Με κόστος προγράμματος στα 50 – 60 εκατ. ευρώ κατά μέσο όρο ανά σταθμό, η συνολική επένδυση θα φτάσει περίπου στα 300 εκατ. ευρώ, ποσό που δεν είναι σε θέση να καλύψει η εγχώρια διαφημιστική αγορά, με τις δυσκαμψίες, την πολιτική της «λίστας Πέτσα» και τα περίεργα παιχνίδια των επιστροφών. Μάλιστα, σε αυτό το σημείο, αντί η κυβέρνηση να καταργήσει το όριο του 4%, που επιβλήθηκε με τον «νόμο Παππά», και να απελευθερώσει την αγορά, δέχεται εισηγήσεις για την επιστροφή στο 9,9% των επιστροφών του «νόμου Βενιζέλου».

Με την αρνητική εξέλιξη της διαφημιστικής δαπάνης, ως συνέπεια της πανδημίας και της οικονομικής πολιτικής, δυστυχώς, θα υπάρξει νέο κύμα απολύσεων, κυρίως στις διοικητικές θέσεις, και άτυπων συνεργασιών. Τον δρόμο έδειξε η Μελέτη της Φλωρεντίας για την πρόταση περί τεσσάρων σταθμών εθνικής εμβέλειας, που θα επέτρεπε τη συγκέντρωση εσόδων για όσους πλήρωναν το υψηλό τίμημα. Ο αποκλεισμός, τότε, των σταθμών Alpha και Star, κατά την πρώτη προσπάθεια αδειοδότησης, που ακυρώθηκε από το ΣτΕ, άνοιξε τον δρόμο για τη σημερινή συνεργασία. Αυτή συνιστά βαρόμετρο για το μερίδιο τηλεθέασης και συνεπώς για τα έσοδα και επιβάλλει παρόμοιες αναζητήσεις. Ο ΑΝΤ1 έκανε ήδη την κίνηση αποκτώντας τον μετοχικό έλεγχο του επί χρόνια συνεργαζόμενου Μακεδονία TV.typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα