Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Της Mιλένας Μαθιοπούλου (μόνιμη κάτοικος Σαλαμίνας, μητέρα 3 παιδιών και άνεργη)
      Κύριε Τζαβαρή,
    Θα ήθελα απτά βάθη της καρδιάς μου να διαβάσετε προσωπικά τα όσα έχω να σας πω γιατί δεν είμαι μόνη μου αλλά μιλώ εκ μέρους πολλών κατοίκων του νησιού οι οποίοι μάλιστα σας έχουμε στηρίξει στις προηγούμενες εκλογές και θα θέλαμε να το κάνουμε ξανά και στις επόμενες.
    Πρόσφατα με τα γεγονότα αποκλεισμού του νησιού, σας είδαμε να μας εκπροσωπείτε ως νησί στο κανάλι ΣΚΑΪ ως φωνή των κατοίκων, και πολύ σωστά είπατε ότι αυτό που σας ενδιαφέρει είναι η ποιότητα και η ποσότητα των δρομολογίων από και προς το νησί. Στην ερώτηση όμως που σας τέθηκε σχετικά με την γέφυρα απαντήσατε ότι θα γίνει δημοψήφισμα. Γιατί δεν θέλετε να γίνει η γέφυρα; Πραγματικά είναι τόσα τα συμφέροντα του νησιού από τα ferry boat; Δίνουν πραγματικά δουλειά τα ferry boat σχεδόν σε όλο το νησί; Ξέρετε πολύ καλά ότι αυτά δεν είναι αλήθεια ή έστω ότι είναι η μια όψη του νομίσματος!

    Εάν λοιπόν είχατε γεννηθεί και μεγαλώσει σε τούτο το νησί θα βλέπατε ότι εμείς οι ίδιοι έχουμε υποβαθμίσει την ταλαίπωρη Σαλαμίνα που όσο δοξασμένη την είχαν οι αρχαίοι προγονοί μας τόσο παραμελημένη την έχουμε εμείς! Η Σαλαμίνα κάποτε πριν 20 χρόνια είχε και κάτι να προσφέρει στην τοπική κοινωνία γιατί ήμασταν 10.000 κάτοικοι και ο τότε δήμος είχε προσαρμοστεί στα Θέλω της τότε κοινωνίας. Τότε ήταν τουριστικό θέρετρο με πεντακάθαρο το δάσος Φανερωμένης, κατασκήνωση που ήταν σημείο υποδοχής πολλών παιδιών, δημοτικό πούλμαν να μεταφέρει τους λουόμενους δωρεάν για μπάνιο... και άλλα πολλά.
    Τώρα που είμαστε 60.000 κάτοικοι έχουμε γίνει τουριστικό φέρετρο! Πας στο κέντρο να πληρώσεις έναν λογαριασμό και βλέπεις διπλό παρκαρισμένα αυτοκίνητα παντού, οδηγούς λεωφορείων να κορνάρουν οδηγούς ταξί να βρίζουν, και καλά να είσαι σωστός στην υγεία σου, εάν όμως είσαι παππούς με μαγκούρα ή κλείνεσαι σπίτι και περιμένεις να πεθάνεις ή καταλήγεις στο Κέντρο Υγείας από παράσυρση γιατί δεν υπάρχει πουθενά πεζοδρόμιο να περπατήσεις σε αυτό!! Δεν μπορώ να καταλάβω που είναι η τροχαία. Επειδή όμως και η τροχαία να έρθει ο ντόπιος Κουλουριώτης που στηρίζει τον τόπο του την κλήση θα την σβήσει από το διπλό παρκάρισμα, τότε γιατί δεν βάζετε παρκόμετρα επί της οδού Φανερωμένης; Να έχετε και κάνα εισόδημα σαν δήμος;Γιατί δεν πεζοδρομείτε τα στενά του κέντρου να περπατάει και να ψωνίζει άνετα ο κόσμος; (Και πριν την πεζοδρόμηση της Ερμού αντιδράσεις υπήρχαν όμως τώρα είναι ο ακριβότερος δρόμος της Ευρώπης να ψωνίζεις).Αφού δημοτικό πάρκιν έχετε όποιος δεν έχει λεφτά να πάει εκεί, όποιος θέλει να παρκάρει απέξω να πληρώσει το δίευρω.
    Δεν θα σταθώ όμως στα όσα ανέφερα παραπάνω μονάχα, θα σταθώ κυρίως στο θέμα της γέφυρας. Ποιός πιστεύει ότι η τοπική κοινωνία ζει μόνο από τα ferry boat και εάν γίνει η γέφυρα θα μείνουν όλοι άνεργοι; Έχετε καταλάβει τι γίνεται στο λιμάνι κάθε πρωί; Έχετε δει πόσος κόσμος φεύγει από την Σαλαμίνα να πάει Αθήνα, Νίκαια,Πειραιά για να δουλέψει; Δηλαδή οι 2 κοινοπραξίες που απασχολούν 500 άτομα προσωπικό εκ των οποίων τα μισά άτομα ανήκουν στην ίδια οικογένεια είναι όλη η Σαλαμίνα; Δέκα οικογένειες έχει η Σαλαμίνα; Οι υπόλοιποι τι είναι; μη προνομιούχοι; Στο κάτω κάτω γιατί οι πλοιοκτήτες που ενδιαφέρονται τόσο για το νησί και το καλό του δεν κάνουν μία δωρεά στο δήμο για ένα πάρκο ή κάτι τέτοιο ποτέ;
    Γιατί διαιωνίζετε το πρόβλημα της μετακίνησης μας; έχετε σκεφτεί πως πηγαινοέρχονται οι φοιτητές που αναγκάζονται οι γονείς να ενοικιάζουν σπίτια στην Αθήνα ώστε να είναι σωστοί στις σχολές τα παιδιά τους; έχετε σκεφτεί τους ηλικιωμένους που αναγκάζονται να πηγαίνουν μόνο στο κέντρο υγείας για εξετάσεις χωρίς να τους εξετάζει κάποιος εξειδικευμένος ιατρός; τους νεφροπαθείς που δεν έχει μονάδα τεχνητού νεφρού το νησί; τους ανάπηρους που δεν έχουν μπάρες αναπήρων τα ferry boat και χειμώνα καλοκαίρι όποιος δεν μπορεί να ανέβει τα σκαλιά είναι εκτεθειμένος; Και όλα αυτά σε φυσιολογικά ωράρια δεν θέλω να σκεφτώ για κάποιον που θέλει να μετακινηθεί μετά τις 10 το βράδυ. Σκέπτεστε τους 500 ναυτικούς... όχι τους 50.000 εργαζόμενους φοιτητές, ηλικιωμένους, ανάπηρους που μετακινούνται καθημερινά και είναι μόνιμοι κάτοικοι εδώ ....
    Γιατί προσκολλάτε στα παλιά και δεν συμβαδίζετε στις ανάγκες της σημερινής τοπικής κοινωνίας ; Πέρασαν οι εποχές που η Σαλαμίνα ήταν προφυλαγμένη λόγω των ferry boat και για του λόγου το αληθές δείτε το τοπικό αστυνομικό δελτίο για να καταλάβετε ότι τα ferry δεν εξαλείφουν την εγκληματικότητα. Ας μην αναφερθώ στην περίπτωση σεξουαλικής παρενόχλησης παιδιών όπου ο εν λόγω κύριος ακόμα βρίσκεται στην θέση του.
    Θέλω να πιστεύω ότι δεν έχετε προσωπικά συμφέροντα απτήν μη πραγματοποίηση της ζεύξης και πως το όνομα σας θα χαραχτεί την ιστορία του νησιού ως πρωτοπόρος και ευεργέτης του τόπου.
Είμαι σίγουρη και πεπεισμένη πως εάν δεν υπογραφεί η ζεύξη απο εσάς κάποιος θα το κάνει κάποια στιγμή.
Μελίνα Μαθιοπούλου μόνιμη κάτοικος Σαλαμίνας, μητέρα 3 παιδιών και άνεργη.

Υ.Γ.: Οφείλω να σας ενημερώσω οτι το παρόν έγγραφο θα δημοσιεύει σε διάφορες εφημερίδες και τηλεοπτικούς σταθμούς. 
        Ευχαριστώ τον V. που μου δάνεισε τον υπολογιστή του ωστε να εκφράσω δημόσια την αποψή μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα