Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Κόμμα... ΔΡΑΧΜΗ από τον Θόδωρο Κατσανέβα!

Του Αιμίλιου Περδικάρη
Τη δόξα του... Μπέπε Γκρίλλο εζήλωσε ο Θ. Κατσανέβας, ο οποίος ανακοίνωσε επίσημα τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού κόμματος με τον τίτλο «Δραχμή, Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση Πέντε Αστέρων».

Ο κ. Κατσανέβας, ο οποίος στο παρελθόν είχε παντρευτεί την κόρη του Ανδρέα Παπανδρέου, Σοφία, περιγράφει τις κύριες αρχές της πολιτικής κίνησης που δημιούργησε μαζί με άλλα 214 ιδρυτικά μέλη σε πέντε άξονες που είναι: ανατροπή του Μνημονίου, επιστροφή στη δραχμή, αυτοδύναμη ανάπτυξη, εθνική αξιοπρέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη.

Δηλώνει, επίσης, ανοιχτός σε συνεργασίες με πολιτικούς φορείς, κινήσεις, πρωτοβουλίες και πρόσωπα, με κεντρικό στόχο την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα και για το λόγο αυτό ζητεί τη διενέργεια δημοψηφίσματος.

Ως προς την κατάργηση του Μνημονίου και την επιστροφή στη δραχμή προτείνει στάση πληρωμών, αναδιαπραγμάτευση και κούρεμα του χρέους κατά 70%, με παράλληλη περίοδο χάριτος δύο ή τριών ετών και διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων.

Υποστηρίζει, εξάλλου, την προοπτική της συμμαχίας των χωρών του ευρωπαϊκού νότου, με παράλληλη έξοδο της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και της Κύπρου από την Ευρωζώνη και τη χαλαρή συναλλαγματική σύνδεση των νομισμάτων τους, καθώς και τη δημιουργία ζώνης ελευθέρου εμπορίου μεταξύ τους.

Η πλήρης ανακοίνωση της "Δραχμή, Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση Πέντε Αστέρων αναφέρει τα εξής:  διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του capital.gr εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα