Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Πέθανε ο ποινικολόγος Αλέξανδρος Κατσαντώνης


Σήμερα Μεγάλη Πέμπτη έφυγε από τη ζωή ο διακεκριμένος ποινικολόγος Αλέξανδρος Κατσαντώνης. Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε νοσοκομείο των Αθηνών, με σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα.


Ο Αλέξανδρος Κατσαντώνης ήταν από τους πλέον καταξιωμένους ποινικολόγους. Διετέλεσε καθηγητής του Ποινικού Δικαίου στη Νομική Σχολή Αθηνών, ενώ αρθρογραφούσε επί χρόνια σε εφημερίδες. Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν αγόρευε, οι αίθουσες των δικαστηρίων μετατρέπονταν σε πανεπιστημιακά αμφιθέατρα, καθώς πολλοί νεότεροι δικηγόροι έσπευδαν να τον ακούσουν.

Η τελευταία παρουσία του Αλ. Κατσαντώνη σε ακροατήριο ήταν κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας της δίκης για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Στην υπόθεση αυτή ο Αλ. Κατσαντώνης παραστάθηκε ως πολιτική αγωγή εκπροσωπώντας την οικογένεια του άτυχου μαθητή που έπεσε νεκρός τον Δεκέμβριο του 2008 από τις σφαίρες του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του συμμετείχε σε μεγάλες δίκες, επιλέγοντας τις περισσότερες φορές τη θέση του υπερασπιστή. Μεταξύ άλλων διετέλεσε συνήγορος του Γεώργιου Πέτσου στο Ειδικό Δικαστήριο ενώ ιστορική έμεινε η παρουσία του στη δίκη της υπόθεσης Βαγιώνη όπου εκπροσωπούσε την οικογένεια της αδικοχαμένης Νέλης Πίσχου αλλά και η παρουσία του στη δίκη του συνθέτη Άκη Πάνου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα