Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Κέρδισε η Eurovision τη μάχη της τηλεθέασης


Το εισιτήριο για τον τελικό του φετινού φεστιβάλ της Eurovision πήραν τελικά οι Koza Mostra και ο Αγάθωνας τραγουδώντας «Alcohol is free».
 Όπως αποδεικνύεται μάλιστα από τις τηλεθεάσεις της Nielsen, ο δεύτερος ημιτελικός του φεστιβάλ κέρδισε και το ενδιαφέρον των ελλήνων τηλεθεατών αφού η ΝΕΤ συγκέντρωσε τις υψηλότερες τηλεθεάσεις και μάλιστα έχοντας απέναντι δυνατούς αντιπάλους.
Συγκεκριμένα, το φεστιβάλ σημείωσε 31,6 μέσο όρο, ενώ έφτασε έως και 44,8, το τελευταίο τέταρτο μετάδοσής του, την ώρα δηλαδή ανακοίνωσης των δέκα χωρών που πήραν το εισιτήριο για τον τελικό.
Την ίδια ώρα, απέναντί του στο MEGA πρόβαλλε τη σειρά «Κλεμμένα όνειρα» που από τις 22:00 (που ξεκίνησε το φεστιβάλ) έως τις 22:30 (που τελείωσαν τα «Κλεμμένα όνειρα») σημείωσε 26,9 μέσο όρο, ενώ την ίδια ώρα το φεστιβάλ έδωσε στη ΝΕΤ 19,4. Η ελληνική σειρά ήταν και η μόνη που κέρδισε το διαγωνισμό της Eurovision
στη μάχη… πρόγραμμα με πρόγραμμα, καθώς όλα τα υπόλοιπα σημείωσαν χαμηλότερα νούμερα τηλεθέασης. Συγκεκριμένα, αμέσως μετά τη σειρά, στο κανάλι της Μεσογείων τη σκυτάλη πήρε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, που με τον «Όμορφο κόσμο» του έως τις 23:45 περίπου που έριξε τίτλους τέλους, σημείωσε 12,4 μέσο όρο. Την ίδια ώρα, η Eurovision έκανε 33,9 μέσο όρο στο γενικό σύνολο.
Η τούρκικη σειρά «Σουλειμάν ο μεγαλοπρεπής» που πρόβαλλε ο ΑΝΤ1 από τις 22:00 έως τις 22:30 που βρέθηκε απέναντι από το φεστιβάλ σημείωσε 23,4 μέσο όρο, ενώ η τούρκικη σειρά «Karadayi» που πρόβαλλε στη συνέχεια (και έως τις 23:30 περίπου) το κανάλι του Αμαρουσίου σημείωσε 14,8 μέσο όρο., μένοντας πίσω από τη μετάδοση της Eurovision που έφερε στη ΝΕΤ 33,2.
Τέλος, στον ALPHA από τις 22:00 (που ξεκίνησε το φεστιβάλ) έως τις 23:00 προβλήθηκε η εκπομπή «Πάμε πακέτο» με τη Βίκυ Χατζηβασιλείου να σημειώνει 10,9 μέσο όρο. Στη συνέχεια, στο κανάλι της Κάντζας μεταδόθηκε ένα ακόμα επεισόδιο της σειράς «Όσα μου κρύβεις», που από τις 23:00 έως τις 00:00 που ολοκληρώθηκε η μετάδοση του φεστιβάλ από τη ΝΕΤ, σημείωσε 9,9 μέσο όρο.
Το μόνο που απομένει είναι να ευχηθούμε καλή επιτυχία στους Koza Mostra και τον Αγάθωνα στον τελικό που θα μεταδοθεί αύριο το βράδυ, ενώ θα έχει ενδιαφέρον να δούμε και τι τηλεθεάσεις θα κερδίσει η ΝΕΤ.

Γρηγόρης Μελάς/newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα