Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Τι προβλέπουν τραπεζίτες για την αποτίμηση της «μικρής ΔΕΗ» και τους πιθανούς διεκδικητές

Tραπεζικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η αξία της εταιρείας θα διαμορφωθεί γύρω στο 1 δισ. και ότι στους μνηστήρες θα περιλαμβάνονται ισχυροί ξένοι παίκτες

Υπάρχουν ενδιαφερόμενοι για τη «μικρή ΔΕΗ»;  Ένας, δύο ή και περισσότεροι; Έλληνες ή και ξένοι; Ιδιώτες επενδυτές ή κρατικοί διπλωμάτες; Τα ερωτήματα πολλά ικανά να διαμορφώσουν ένα κατάλογο που η ανάγνωση του να απαιτήσει και χρόνο από το προσεχές φθινόπωρο.


Το ενδιαφέρον γύρω από την «μικρή ΔΕΗ» -όπως τονίζουν τραπεζικές πηγές στην Αθήνα- εξαρτάται από δύο σημαντικές παραμέτρους:  Την αποτίμηση της αξίας «της περιουσίας της νέας εταιρίας που θα δημιουργηθεί από
τη ΔΕΗ, με εισφορά στη νέα εταιρία ποσοστού πουπροσεγγίζει το 30% του παραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ και της πελατειακής της βάσεως» αλλά και το χρόνο υλοποίησης του project από την πλευρά της σημερινής κυβέρνησης. 

Με άλλα λόγια, με δεδομένο το καραούλι του ΣΥΡΙΖΑ, η αποτίμηση της νέας εταιρείας σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να «πέσει» κάτω από το 1 δισ. ευρώ (αφού η αποτίμηση της μαμάς φθάνει τα 2,5 δισ ευρώ), ενώ θα γίνουν και φιλότιμες προσπάθειες προκειμένου η αποτίμηση να «σταθεί» με αξιώσεις πάνω από το 1 δισ. ευρώ.

Στην ουσία πρόκειται για μια πολιτική αποτίμηση ή για μια αποτίμηση με έκδηλα τα πολιτικά χαρακτηριστικά της συγκυρίας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα