Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Επικοινωνία Πούτιν-Τσίπρα για Ουκρανικό και ενεργειακά

Ο Έλληνας πρωθυπουργός προσεκλήθη στη Μόσχα
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Όπως ανακοίνωσαν το Μέγαρο Μαξίμου και το Κρεμλίνο, στο επίκεντρο βρέθηκαν οι εξελίξειςε στην στην Ουκρανία και άλλα διεθνή προβλήματα, μεταξύ των οποίων οι αγωγοί φυσικού αερίου South Stream και Turkish Stream.

Παράλληλα, ο κ. Πούτιν συνεχάρη τον κ. Τσίπρα για τη νίκη του στις πρόσφατες εκλογές και την ανάληψη των καθηκόντων του.


Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Πούτιν προσκάλεσε τον κ. Τσίπρα στη Μόσχα στις 9 Μαΐου. Η ανακοίνωση του Κρεμλίνου αναφέρει πως τον κάλεσε «όποτε τον βολεύει».

«Η συζήτηση ήταν πολύ θερμή και εποικοδομητική. Ο κ. Πούτιν προσκάλεσε τον κ. Τσίπρα να επισκεφθεί τη Ρωσία σε οποιονδήποτε πρόσφορο χρόνο», δήλωσε ο βοηθός του ρώσου προέδρου επί διεθνών ζητημάτων, Γιούρι Ουσακόφ και υπογράμμισε ότι «επιβεβαιώθηκε η διάθεση για την πλέον δραστήρια ανάπτυξη των διμερών σχέσεων».

Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης έχουν δεσμευθεί πως η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν θα ζητήσει χρηματοδοτική βοήθεια από τη Μόσχα.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της αναθέρμανσης των ελληνορωσικών σχέσεων, οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ και Σεργκέι Σοϊγκού αντίστοιχα, προσκάλεσαν ήδη στη Μόσχα τους ομολόγους τους Νίκο Κοτζιά και Πάνο Καμμένο.skai.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα