Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Ξεκάθαρο μήνυμα Μέρκελ: Να γίνουν τα πάντα για να μην ξεμείνει η Ελλάδα από λεφτά - Πού συμφώνησε με τον Τσίπρα και ποιές είναι οι κόκκινες γραμμές

- Η Άνγκελα Μέρκελ αποκάλυψε πως συμφώνησαν με τον Αλέξη Τσίπρα να είναι εμπιστευτικό το περιεχόμενο της συνάντησης
- Ξεκαθάρισε πως δεν πρέπει η Ελλάδα να ξεμείνει από χρήματα πριν υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές
- Οι δύο ηγέτες φέρονται να έχουν συμφωνήσει για το πρωτογενές πλεόνασμα μέχρι το 2016 και τις ιδιωτικοποιήσεις
- Κυβερνητικές πηγές στην Ελλάδα αναφέρουν πως εάν οι δανειστές θέλουν ρήξη τότε όλα είναι ανοιχτά, ακόμα και το ενδεχόμενο εκλογών ή δημοψηφίσματος
Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγελα Μέρκελ δήλωσε απόψε ότι θα πρέπει να γίνουν τα πάντα ώστε να αποφευχθεί η πιθανότητα να ξεμείνει από μετρητά η Ελλάδα προτού επιτευχθεί μια συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές της.

Μιλώντας μετά την "εποικοδομητική", όπως τη χαρακτήρισε, συνάντησή της με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο περιθώριο της έκτακτης συνόδου κορυφής για το μεταναστευτικό, η Άνγκελα Μέρκελ είπε ότι συμφώνησαν να παραμείνει εμπιστευτικό το περιεχόμενο της συζήτησής τους.

Όταν ρωτήθηκε πόσο μεγάλος είναι ο κίνδυνος να ξεμείνει η Ελλάδα από χρήματα πριν επιτευχθεί μια συμφωνία με την ευρωζώνη, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η καγκελάριος απάντησε: "Πρέπει να γίνουν τα πάντα για να αποφευχθεί αυτό".

Την ίδια ώρα, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως η κυβέρνηση έκανε σαφές προς τη γερμανική πλευρά πως η Ελλάδα επιθυμεί τη συμφωνία, αλλά εάν οι δανειστές θέλουν τη ρήξη, τότε είναι όλα ανοιχτά ακόμα και ένα δημοψήφισμα ή εκλογές. 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στη συνάντηση υπήρξε σύγκλιση απόψεων σχετικά με το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2015 και το 2016 ώστε να κλείσει κοντά στο 1,5%, καθώς και στις ιδιωτικοποιήσεις. Συμφωνήθηκε επίσης μετά από πρόταση της ελληνικής πλευράς η γενική γραμματεία δημοσίων εσόδων να γίνει ανεξάρτητη αρχή, αλλά και η ενίσχυση της ανεξαρτησίας της ΕΛΣΤΑΤ. 

Οι πηγές σημείωναν ότι η ελληνική πλευρά ζητά να τηρηθεί η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου και να υπογραφεί έως τα τέλη Απριλίου αναγνωρίζοντας πως υπάρχει ένα πρόβλημα βραχυπρόθεσμης ρευστότητας που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί. 

Τέλος, οι κυβερνητικές πηγές τόνιζαν ότι παραμένουν οι κόκκινες γραμμές της Αθήνας και αφορούν κυρίως τα εργασιακά, το ασφαλιστικό και ο ΦΠΑ.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα