Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Βαρουφάκης: Θα υπάρξει συμφωνία και πλήρης σταθεροποίηση - Δεν θα χάσουμε την ευκαιρία

Μία γεύση από την δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, έδωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στο 20ο Banking Forum, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια.
Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, τόνισε πως “πασχίζουμε για κάτι πολύ δύσκολο”, αναφερόμενος στις δραματικές διαπραγματεύσεις που είναι σε εξέλιξη και θα κορυφωθούν με την κατ' ιδίαν συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ την Πέμπτη και το Eurogroup της Παρασκευής.

Και εξήγησε: “δηλαδή να μην επιστρέψουμε στα παλιά μοντέλα ανάπτυξης, αλλά ούτε να υπογράφουμε μεταρρυθμίσεις που δεν πιστεύουμε μόνο και μόνο για την δόση”.

Ο κ. Βαρουφάκης άφησε πάντως αιχμές για τον ρόλο των δανειστών, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να παραδεχθούν τα λάθη τους, ενώ σχολιάζοντας τα όσα ακούγονται περί Grexit και επιστροφή στη δραχμή, τόνισε ότι “είναι επιλογή της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού να είμαστε μέλος της νομισματικής ένωσης”. 

Πάντως, όπως επισήμανε, αν δεν μειώνονταν ο στόχος για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για φέτος, η χώρα θα καταστρεφόταν. 

Μετά το τέλος της ομιλίας του, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε βέβαιος ότι η συμφωνία θα επέλθει και θα υπάρξει πλήρης σταθεροποίηση. Και πρόσθεσε ότι η σύγκλιση είναι ξεκάθαρη, κάτι που παραδέχονται και οι θεσμοί.

Άφησε ωστόσο ανοικτό το ενδεχόμενο να μην υπάρξει λύση στο Eurogroup της Παρασκευής, .

Έχουμε επενδύσει και εμείς και οι εταίροι μας στην συμφωνία και δεν θα αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη, ανέφερε ο κ.Βαρουφάκης.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα