Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Δήμος Χίου εναντίον ΕΕΤΤ για το σήμα της Digea

EETTDIGEA
Την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών εγκαλεί ο Δήμος Χίου για την προβληματική εκπομπή του ψηφιακού σήματος της Digea στο νησί και την ύπαρξη περιοχών που δεν βλέπουν καθόλου τηλεόραση. Σε αντίθεση με άλλους δήμους της χώρας, η Χίος επέλεξε να συμμορφωθεί με τις εντολές της ΕΕΤΤ, η οποία με έγγραφό της είχε ζητήσει από τους δήμους να ρίξουν όλα τα αναλογικά σήματα των πομπών τους, προκειμένου να μην υπάρχουν παρεμβολές στο ψηφιακό σήμα της Digea. Οι δήμοι συνέχιζαν να εκπέμπουν αναλογικά στις περιοχές που δεν κάλυπτε το ψηφιακό σήμα της Digea.
Η ΕΕΤΤ, ωστόσο, απαίτησε να σταματήσει η αναλογική εκπομπή από όλους τους δήμους της χώρας. Ο Δήμος Χίου με επιστολή του στην ΕΕΤΤ δηλώνει πως έχει συμμορφωθεί πλήρως, αλλά ενημερώνει την αρχή εποπτείας ότι το σήμα της Digea είναι από «προβληματικό έως απαράδεκτο στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού, και ειδικότερα σε πυκνοκατοικημένες περιοχές εντός της πόλεως Χίου (Βροντάδος, Λατόμι, Κάμπος) αλλά και στην πλειονότητα των χωριών της Βόρειας αλλά και της Νότιας Χίου».

Στην επιστολή αναφέρεται χαρακτηριστικά πως όλα όσα συμβαίνουν στο νησί της Χίου «έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τα αναγραφόμενα της ΕΕΤΤ στο σχετικό δελτίο Τύπου που εκδόθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2015 και το οποίο θεωρήθηκε προκλητικό, αν όχι προσβλητικό, από την πλειοψηφία των δημοτών».
Ο Δήμος Χίου ζητάει από την ΕΕΤΤ να στείλει εξειδικευμένο συνεργείο της προκειμένου να καταγράψει τις πραγματικές συνθήκες κάλυψης του ψηφιακού σήματος της Digea και να ελέγξει αν τηρούνται οι προδιαγραφές της παραχώρησης των τηλεοπτικών συχνοτήτων.typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα