Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Ολοκληρώθηκε χωρίς αποφάσεις το Euro Working Group

Χρήστος Δεμέτης/news247.gr
Ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα των εργασιών του Euro Working Group στις Βρυξέλλες χωρίς αποφάσεις, μετά από 2,5 ώρες συνεδρίασης.
Στη τηλεδιάσκεψη, η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τις 5μμ, μετείχε από ελληνικής πλευράς ο Γ.Γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής Νίκος Θεοχαράκης. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης εξετάστηκε η πορεία των διαπραγματεύσεων που ξεκίνησαν μετά το Καθολικό Πάσχα και οι μελλοντικές επαφές με την Ομάδα των Βρυξελλών.

Βάση της συζήτησης αποτέλεσε η λίστα των 26 σελίδων των μέτρων Βαρουφάκη. Κατά ορισμένες όμως ευρωπαϊκές πηγές η ελληνική πλευρά παρουσίασε και πρόσθετα συμπληρωματικά δημοσιονομικά μέτρα προκειμένου να έρθει πιο κοντά στις θέσεις των εταίρων και να διαμορφωθούν προϋποθέσεις μερικής έστω συμφωνίας.
Η ελληνική πλευρά αναμενόταν να παρουσιάσει στο Euro Working Group πρόσθετες για νέα μέτρα, αυξάνοντας κατά περίπου 1 δισ. ευρώ τον λογαριασμό της 26σέλιδης ελληνικής λίστας που έκανε λόγο για μέτρα έως 6,1 δισ. ευρώ.
Οι συζητήσεις θα συνεχίζονται μέχρι αργά σε γεύμα εργασίας των εκπροσώπων των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και από τη μεριά της Ελλάδας του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών καθ. Νικόλαου Θεοχάρακη.
«Κανονικά η καταβολή της δόσης στο ΔΝΤ»

Ο κ. Βούτσης μιλώντας σήμερα στο MEGA δήλωσε αισιόδοξος ότι «θα υπάρξει καλή συμφωνία», ενώ τόνισε ότι η δόση της Ελλάδας προς το ΔΝΤ θα πληρωθεί κανονικά αύριο, Μεγάλη Πέμπτη. «Έχουμε κάνει βήματα. Πριν από κάθε συμφωνία γίνονται οι πιο σκληρές διαπραγματεύσεις» είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «κάθε εβδομάδα βλέπουμε τι θα γίνει τον επόμενο μήνα».
«Στόχος είναι να συμπεριληφθεί η χώρα στις μεγάλες χρηματοδοτήσεις. Μέχρι στιγμής και οι δύο πλευρές ακολουθούν το σχέδιό τους, δηλαδή οι δανειστές πιέζουν οικονομικά και η ελληνική πλευρά προχωρά κανονικά στο νομοθετικό της έργο». Πάντως, όπως δήλωσε ο Νίκος Βούτσης, δεν γίνεται να πληρώνουμε επ’ αόριστον, αν δεν εφαρμοστεί η συμφωνία – γέφυρα θα υπάρξει πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα