Χθες, ο πρώην Πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου ζήτησε για πολλοστή φορά άδεια για να απουσιάσει στο εξωτερικό .
Ερωτώ λοιπόν τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ.Ευάγγελο Μεϊμαράκη
- γιατί καταθέτει αίτημα να απουσιάσει στο εξωτερικό ,ενώ απουσιάζει εδώ και πολύ καιρό;
- γιατί καταθέτει σήμερα τέτοιο αίτημα και αυτό εγκρίνεται (με ...γέλια) ενώ θα έπρεπε να καταθέσει στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τη "λίστα Λαγκάρντ" ;Στέλνει λέει υπόμνημα!τι λες ρε;
- aπό την έναρξη της νέας βουλευτικής περιόδου το καλοκαίρι του 2012 πόσες φορές έχει παραστεί σε συνεδριάσεις της Βουλής; (δείτε από την προσωπική του σελίδα ότι η "δράση" του στη ΒΟΥΛΗ τελειώνει στις 04/11/2011).
- μιλάμε μέρες τώρα για την απόλυση των κοπανατζήδων του Δημοσίου Τομέα .Αυτός ο μόνιμος κοπανατζής της Βουλής δεν πρέπει να εκπέσει του Βουλευτικού Αξιώματος και τη θέση του να πάρει κάποιος άλλος που θα ασκεί τα καθήκοντά του με επιμέλεια σεβόμενος την ψήφο του ελληνικού λαού και τις δοκιμασίες που περνάει εξαιτίας αυτού του απίθανου τύπου;
Eπειδή η κοροϊδία έχει και τα όριά της , σαν Έλληνας πολίτης άγρια φορολογούμενος , απαιτώ να εκπέσει του βουλευτικού αξιώματος τώρα!
Απώλεια του βουλευτικού αξιώματος (ΠΗΓΗ :BOYΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ)
Υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι εξ αιτίας των οποίων οι Βουλευτές μπορούν να χάσουν το αξίωμά τους. Αυτοί είναι ο θάνατος, η παραίτηση από το αξίωμα, η λήξη της βουλευτικής περιόδου, η ακύρωση της εκλογής τους με απόφαση του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου (ΑΕΔ) και η έκπτωση από το αξίωμά τους (εάν ο Βουλευτής απολέσει κάποια από τις προϋποθέσεις του δικαιώματος του εκλέγεσθαι, εάν συντρέξει στο πρόσωπό του κάποιο από τα κωλύματα εκλογιμότητας ή τα βουλευτικά ασυμβίβαστα ή εάν διαπιστωθεί υπέρβαση των εκλογικών δαπανών ή κάποια άλλη προϋπόθεση έκπτωσης από αυτές που προβλέπονται στο αναθεωρημένο άρθρο 29 παρ. 2 του Συντάγματος). Σε κάθε περίπτωση, την έκπτωση διαπιστώνει με απόφασή του το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (ΑΕΔ). Μετά την απώλεια του αξιώματος από κάποιον Βουλευτή, τη βουλευτική έδρα καταλαμβάνει ο επόμενος στη σειρά επιλαχών υποψήφιος Βουλευτής του ίδιου κόμματος της ίδιας εκλογικής περιφέρειας.
Οι Βουλευτές αντιπροσωπεύουν το έθνος και ψηφίζουν κατά συνείδηση (άρθρα 51 παρ. 2 και 60 Σ.). Τούτο σημαίνει ότι δεν οφείλουν να ενεργούν σύμφωνα με τις υποδείξεις των εκλογέων τους ούτε εκπροσωπούν την περιφέρεια στην οποία εκλέγονται. Δεν διώκονται ή εξετάζονται για γνώμη ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους (με εξαίρεση τη συκοφαντική δυσφήμηση, αλλά και γι' αυτήν απαιτείται άδεια της Βουλής, άρθρο 61 παρ. 1 και 2. Σ.) Οι Βουλευτές απολαμβάνουν "βουλευτικής ασυλίας", δηλαδή δεν διώκονται ποινικά (με εξαίρεση τα αυτόφωρα εγκλήματα), ούτε συλλαμβάνονται, ούτε φυλακίζονται κατά τη διάρκεια της βουλευτικής περιόδου, παρά μόνον μετά από άδεια της Βουλής (άρθρο 62 Σ.).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου