Συνέντευξη που προκαλεί πολιτική ανάφλεξη εντός της Ελλάδας αλλά και πολλές σκέψεις για το τι πρόκειται να συμβεί μετά τις γερμανικές εκλογές έδωσε οσημιτικός πρώην υπουργός Τάσος Γιαννίτσης.
Ο Γιαννίτσης μας προειδοποιεί να εξετάσουμε προσεκτικά τη στροφή της Γερμανίας κατά της συνέχισης των προγραμμάτων λιτότητας, μήπως πίσω από το ευχάριστο κρύβεται κάποια πολύ δυσάρεστη έκπληξη».
Για να το λέει αυτό ο Γιαννίτσης πιθανόν ο Σημίτης -που έχει και τον αδελφό του Σπύρο στα ενδότερα του βαθέως κράτος της Γερμανίας-να υποψιάζεται δύο τινά: Η οτι οι Γερμανοί ετοιμάζονται να μας κλωτσήσουν από το ευρώ η ότι οι ίδιοι το εγκαταλείπουν πρώτοι και επιστρέφουν στο μάρκο!
Οι Γερμανοί αρνούνται να κουρέψουν το δημόσιο χρέος της Ελλάδας προς την χώρα τους-θα είναι πρώτη φορά που θα πληρώσουν πραγματικά σε περίπτωση που συμβει κάτι τέτοιο-και πιθανόν να είναι έτοιμοι να μας αποχαιρετίσουν με τον έναν η τον άλλο τρόπο.
Από την άλλη η σοκαριστική άρνηση της Λαγκάρντ να μειωθούν οι φόροι-βλέπε εστίαση-είναι ένα μήνυμα που δείχνει πως οι Αμερικανοί είναι αποφασισμένοι να μας πιέζουν ώσπου να εκραγούμε και να ανατιναχθεί το ευρώ προς όφελος του δολαρίου όπως υποστηρίζει ο mr Dax.
Tελευταίες πληροφορίες θέλουν τους γερμανόφιλους σημιτικούς να ετοιμάζουν οργανωμένη κάθοδο στον πολιτικό στίβο (Παπαδήμος, Πικραμένος, Φλωρίδης, Παπαδόπουλος, Γιαννίτσης κ.ά) με στόχο την δημιουργία κόμματος.
Οι σημιτικοί θέλουν τον Κώστα Σημίτη να διαδέχεται τον Κάρολο Παπούλια στην θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος θα έχει ενισχυμένες αρμοδιότητες σε περίπτωση αναθεώρησης του Συντάγματος.
Απάντηση στο φιλογερμανικό κόμμα του Σημίτη με την Γιάννα Αγγελοπούλου ετοιμάζουν οι Αμερικανοί.
Όπως αντιλαμβάνεστε μετά τις γερμανικές εκλογές όλα τα ενδεχόμενα θα είναι ανοιχτά-αν προλάβουμε να φθάσουμε ως εκεί.
«Η υπεραισιοδοξία είναι ένα από τα εργαλεία που μας οδήγησαν στην κρίση» υπογραμμίζει ο Τάσος Γιαννίτσης εκτιμώντας πως η αισιοδοξία είναι μεν απαραίτητη αλλά αρκεί να είναι πραγματική και όχι επικοινωνιακή.
Ο πρώην υπουργός, σε συνέντευξη που παραχωρεί στο Βήμα της Κυριακής επισημαίνει παράλληλα ότι θα πρέπει να εξετάσουμε προσεκτικά τη στροφή της Γερμανίας κατά της συνέχισης των προγραμμάτων λιτότητας, γιατί αν είναι «άνευ όρων, θα πρέπει να αναρωτιόμαστε δύο φορές μήπως πίσω από το ευχάριστο κρύβεται κάποια πολύ δυσάρεστη έκπληξη».
Στο καινούριο του βιβλίο "Η Ελλάδα στην κρίση" παρατηρεί ότι η χώρα χρειάζεται ένα νέο αφήγημα, «όχι με την έννοια της μυθοπλασίας», αλλά ένα αφήγημα «βαθιά δημοκρατικό, που να οδηγεί στην ανάκτηση του συλλογικού συμφέροντος και των δημοσίων αξιών που απαξιώθηκαν βάναυσα, να κινητοποιήσει μαζικές δυνάμεις και ιδίως τους νέους ανθρώπους και να οδηγεί στην ανασυγκρότηση μιας αποσβολωμένης κοινωνίας».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου