Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Σε καθεστώς πτώχευσης η Nutriart (Κατσέλης)


Τίτλοι τέλους για την αρτοβιομηχανία Nutriart, περισσότερο γνωστή ως Κατσέλης, που ήταν προτού συγχωνευθεί με την ΑΛΛΑΤΙΝΗ (άλευρα) και την ΠΛΑΖΑ (κατεψυγμένη ζύμη), σε μια εταιρεία, καθώς έγινε δεκτή η αίτηση πτώχευσης που είχε καταθέσει.

Η εταιρεία, που ανήκει στον όμιλο Δαυίδ, άφησε ανέργους σχεδόν 500 ανθρώπους, οι οποίοι βρέθηκαν χωρίς δουλειά μέσα στο καλοκαίρι όταν έσκασε η είδηση για την πτώχευση. Μετά την απόφαση, αναμένεται ο πλειστηριασμός των εργοστασίων που διαθέτει ο όμιλος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Ως “μια ακόμη απόδειξη της αδιέξοδης πορείας των μνημονιακών πολιτικών” χαρακτήρισε την απόφαση για την πτώχευση της εταιρείας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης υπεύθυνος του τομέα Ανάπτυξης.
“Το κλείσιμο της ιστορικής εταιρίας είναι εν τέλει και απόδειξη της αναγκαιότητας άσκησης μιας διαφορετικής πολιτικής που δεν θα συρρικνώνει τα εισοδήματα, θα θέτει υπό δημόσιο έλεγχο τον τραπεζικό τομέα με σκοπό την χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας και θα μπορεί να παρεμβαίνει για την στήριξη προβληματικών επιχειρήσεων, όταν το μέγεθος και η σημασία το απαιτούν”, επισημαίνει ο ίδιος.
Επίκαιρη ερώτηση άλλωστε για το θέμα είχε καταθέσει στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας.Στην ερώτηση αναφέρεται ότι «η ΚΑΤΣΕΛΗΣ ήταν κερδοφόρα έως το 2008, τότε που εξαγοράσθηκε επιθετικά και πέρασε στον έλεγχο του ομίλου Δαυίδ. Τότε που ενοποιήθηκε με την ΑΛΛΑΤΙΝΗ (άλευρα) και την ΠΛΑΖΑ (κατεψυγμένη ζύμη), κάτω από τη νέα εταιρεία NUTRIART. Μόνο που η NUTRIART "φορτώθηκε" και το δάνειο που είχε πάρει ο όμιλος Δαυίδ για την εξαγορά της ΚΑΤΣΕΛΗΣ, ύψους 50 εκατ. ευρώ. Ο κ. Δαυίδ, δηλαδή, εξαγόρασε με δική του μηδαμινή χρηματοοικονομική συμμετοχή την ΚΑΤΣΕΛΗΣ, με δάνεια τα οποία φόρτωσε στη νέα εταιρεία NUTRIART. Ο δανεισμός της νέας εταιρείας έφτασε στα 120 εκατ. ευρώ».
“Ακόμη μία μεγάλη ελληνική, ιστορική επιχείρηση στο χώρο της αρτοποιίας - ζαχαροπλαστικής, προστέθηκε και επισήμως στην ατελείωτη λίστα ελληνικών ομίλων που κλείνουν ο ένας μετά τον άλλον, αφήνοντας εκατοντάδες εργαζόμενους στον δρόμο. Χρειάζεται αλλαγή πλεύσης για να βγούμε από τον φαύλο κύκλο που μας έχουν οδηγήσει πριν να είναι πολύ αργά και πριν οι συνέπειες γίνουν μη αναστρέψιμες”, δήλωσε σχετικά ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Παύλος Χαϊκάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα