Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

ΦΩΤΟ-Τι συζήτησαν Σαμαράς και Γιούνκερ

Προτεραιότητα στα ελληνικά θέματα έχει σκοπό να δώσει ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στη συνάντηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του νέου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έγινε μία «προσδιορισμένη συζήτηση εργασίας», ανέφερε ανώτατη κυβερνητική πηγή, μετά το τέλος της συνάντησης.

Ο  κ. Γιούνκερ λόγω της νέας του θέσης θέλει «να γνωρίζει τα ελληνικά θέματα, ποιες είναι οι θέσεις μας για μια σειρά από ζητήματα».
Η ίδια πηγή σημείωσε ότι ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής πιστεύει ότι  «αποστολή του είναι να αντιληφθεί σε βάθος τις ελληνικές θέσεις για όλα και ειδικά για το χρέος».
Ανέφερε επίσης ότι ο κ. Γιούνκερ ήταν θετικός, αλλά «δεν είναι αρμόδιος για την αξιολόγηση, αν και είναι βασικός παίκτης».
Σύμφωνα με την ίδια κυβερνητική πηγή, ο κ. Γιούνκερ εξήγησε ότι θέλει να έχει καθαρή άποψη και καλή γνώση, διότι το ελληνικό ζήτημα είναι από τα πρώτα θέματα, που θέλει να αντιμετωπίσει μετά την 1η Νοεμβρίου, όταν αναλάβει τα καθήκοντά του ως προέδρου της Κομισιόν.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στο γεύμα εργασίας που ακολούθησε της συνάντησης των δύο ανδρών, εκτός από τους κ.κ. Σαμαρά και Γιούνκερ, παρακάθισαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος, ο υπουργός οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου.
Διαβάστε επίσης  enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα