Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Crash Test στη θέρμανση : Τα υπερ και κατά της κάθε τεχνολογίας

Την επόμενη Τετάρτη ξεκινά η χειμερινή περίοδος, με τους καταναλωτές να εξετάζουν τις επιλογές τους στη θέρμανση και τις εταιρείες πετρελαιοειδών, φυσικού αερίου, ηλεκτρικών συσκευών και τζακιών να κάνουν ότι μπορούν προκειμένου να αποσπάσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς.

Το πετρέλαιο, μετά και τη μείωση του ειδικού φόρου και με βάση τη συνεχιζόμενη πτωτική τάση των διεθνών τιμών, αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 15 Οκτωβρίου στα επίπεδα του 1,07 ευρώ το λίτρο, έναντι 1,25 ευρώ πέρυσι. Μάλιστα, για όσους δικαιούνται επίδομα θέρμανσης, η τιμή θα διαμορφωθεί στα 0,72 ευρώ το λίτρο (σσ: πλαφόν κατανάλωσης), έναντι 0,90 ευρώ πέρυσι.

Αν και οι τιμές θα είναι αισθητά χαμηλότερες έναντι της περυσινής χρονιάς, οι εταιρείες του χώρου, κρατούν μικρό καλάθι διότι οι έρευνες αγοράς που είναι διαθέσιμες, δείχνουν ότι παρά τη μείωση του φόρου αλλά και την πτωτική τάση των διεθνών τιμών, το ενδιαφέρον των καταναλωτών είναι περιορισμένο και η αύξηση πωλήσεων θα αγγίξει μόλις το 10% σε σχέση με την περσινή περίοδο.

Το θετικό, πάντως, για τους καταναλωτές είναι ότι εκτός από το πετρέλαιο, υπάρχουν αρκετές άλλες εναλλακτικές για να ζεσταθούν, από το φυσικό αέριο, τα κλιματιστικά, τους θερμοπομπούς και τα υπέρυθρα πάνελ, μέχρι το τζάκι.

Τα παραδείγματα  εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα