Η αλλαγή στρατηγικής της Ελλάδος, με τον Τσίπρα να δηλώνει ότι δεν θα δεχθεί το μνημόνιο, κατηγορώντας για εγκληματικά λάθη το ΔΝΤ καθώς και οι αναφορές Βαρουφάκη ότι η Ελλάδα δεν έχει περιθώρια νέων παραχωρήσεων, κλιμάκωσε την ένταση με τους δανειστές, προκαλώντας μπαράζ ρευστοποιήσεων στο ελληνικό χρηματιστήριο και αυξάνοντας δραματικά τον κίνδυνο ατυχήματος.
Η αντίδραση του Juncker του επικεφαλής της Κομισιόν, ήταν περισσότερο απολογητική το μήνυμα ήταν «μην πάτε να μου φορτώσετε το αδιέξοδο».
Ταυτόχρονα καταγράφεται κλιμάκωση της παρέμβασης των ΗΠΑ ώστε να υπάρξει συμβιβασμός και η κλιμάκωση των αμερικανών έχει αιτιολογία, έχει να κάνει με ένα ευρύτερο σχέδιο ανάκαμψης της αμερικανικ΄οικονομίας.
Αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει θα χρειαστεί να επανασχεδιάσουν την στρατηγική ρευστότητας και επιτοκίων μέσω της FED.
Η πραγματικότητα είναι ότι σήμερα 17 Ιουνίου συνεδριάζει η ΕΚΤ που θα αυξήσει το ELA και μάλλον δεν θα αυξήσει τα haircuts τώρα αλλά την 1η Ιουλίου.
Αν όμως υπάρξει αρνητική έκπληξη η αύξηση των haircuts δεν θα είναι ακραία.
Αύριο 18 Ιουνίου συνεδριάζει το τακτικό Eurogroup και αυτό που προκύπτει είναι ότι δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία τουλάχιστον τόσο σύντομα.
Με βάση τα όσα συνέβησαν στο Eurogroup της Ρήγα της Λετονίας, ο Βαρουφάκης ο έλληνας ΥΠΟΙΚ αναμένεται να αντιμετωπίσει ένα εχθρικό έως προσβλητικό κλίμα.
Η στρατηγική της Ελλάδος ενέχει τεράστιο ρίσκο.
Η Ελλάδα ίσως να πιστεύει ότι αν κλιμακώσει την ένταση θα υποχρεώσει την Ευρώπη και τους δανειστές να υπαναχωρήσουν.
Ίσως υπάρχει κάτι άλλο που μας διαφεύγει καθώς πολλοί διερωτώνται «δεν μπορεί η κυβέρνηση να μην γνωρίζει τις συνέπειες της ρήξης».
Προφανώς και τις γνωρίζει τις συνέπειες της ρήξης και τις δραματικές εξελίξεις που θα επακολουθήσουν, αλλά υποστηρίζουν ότι έχουν σχέδιο.
Η Ελλάδα όμως δεν μπορεί και δεν πρέπει να υποτιμήσει το σχέδιο Schaeuble του Γερμανού ΥΠΟΙΚ το οποίο απλά περιλαμβάνει
1)Χρεοκοπία και στάση πληρωμών εντός ευρώ της Ελλάδος
2)Capital controls στις τράπεζες για να προκληθεί σκόπιμα κοινωνική αναταραχή με πιθανή ημερομηνία όχι στις 20 αλλά στις 27 Ιουνίου.
3)Σκόπιμος εγκλωβισμός της Ελλάδος σε πιστωτική ασφυξία μετά την χρεοκοπία
4)Σχέδιο για το πώς θα πληρωθούν ΔΝΤ και ΕΚΤ
5)Σκόπιμος διασυρμός της ελληνικής κυβέρνησης και της Ελλάδος.
6)Σκόπιμη γελοιοποίηση της Ελλάδος
Στόχος της Γερμανίας είναι να εξοντώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ.
Εξοντώνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ, εξοντώνουν όλα τα κόμματα που αντιδρούν στην πολιτική λιτότητας
7)Μεθόδευση ώστε η Ελλάδα να εμφανιστεί ως η ηττημένη χώρα, αποτελώντας παράδειγμα προς αποφυγήν και λειτουργώντας ανασταλτικά για όλα τα κόμματα διαμαρτυρίας της Ευρώπης.
8)Το γερμανικό σχέδιο είναι σχέδιο ντροπής και προσβολής της Ελλάδος.
9)Παράλληλα εξετάστηκαν και εξετάζονται όλα τα εναλλακτικά σχέδια για το πώς η ΕΕ θα απορροφήσει τους κραδασμούς του σοκ που θα προκαλέσει μια ελληνική χρεοκοπία και πως θα αποτρέψει την επέκταση της ελληνικής κρίσης.
Ο ρόλος της ΕΚΤ θα είναι καταλυτικός καθώς το πρώτο βήμα που θα γίνει είναι να αυξηθεί οτ πρόγραμμα αγοράς ομολόγων από 1 τρισεκ. ευρώ σε 1,3 ή 1,5 τρισεκ. ευρώ αν και αυτό δεν είναι βέβαιο ότι θα γίνει άμεσα.
10)Οι εξελίξεις θα επιφέρουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, άρα η ΕΕ θα επιβάλλει το είδος της κυβέρνησης στην Ελλάδα.
Η δημοκρατία θα έχει καταλυθεί στην Ελλάδα και η οικονομία θα έχει χρεοκοπήσει και μαζί θα χρεοκοπήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ.
H Ευρώπη αναζητά λύση ώστε ερήμην της Ελλάδος να πληρωθεί το ΔΝΤ και ΕΚΤ με κεφάλαια του ESM
Λογικά δεν μπορεί να πληρωθεί το ΔΝΤ και η ΕΚΤ αν η Ελλάδα αποφασίσει να μην πληρώσει.
Ωστόσο ορισμένοι κύκλοι στην ΕΕ αναφέρουν ότι έχουν διερευνηθεί νομικές φόρμουλες ώστε η Ελλάδα αν βρεθεί σε καθεστώς χρεοκοπίας εντός ευρώ να πληρωθεί το ΔΝΤ και η ΕΚΤ ερήμην της Ελλάδος από τα κεφάλαια του ESM.
Το σχέδιο αυτό όμως προσκρούει σε πολλά λογικά και κυρίως νομικά εμπόδια.
Το σχέδιο εξόντωσης του ΣΥΡΙΖΑ είναι πραγματικό.
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει την θανατική του καταδίκη, αν θέλει να μείνει ως η αποτυχημένη παρένθεση της αριστεράς δεν έχει παρά να πάει σε ρήξη και χρεοκοπία.
Λύση άμεσα, με συμφωνία.
Η Ελλάδα αποδέχεται την πρόταση Juncker
Οι δανειστές δέχονται να αναδιαρθρωθεί το χρέος..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου