Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Σόιμπλε προς Βρετανούς: Κλάψτε όσο θέλετε. Το Brexit είναι αδιαπραγμάτευτο

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών "πυροβολεί" τους Βρετανούς με νέες δηλώσεις, ξεκαθαρίζοντας πως το Brexit θα γίνει και μάλιστα, όσο περνά από το χέρι του, το συντομότερο δυνατό. Διαβάστε τις ιδιαίτερα σκληρές του δηλώσεις


Λευτέρης Σαββίδης/news247.gr



"Υπάρχει η εντύπωση πως οι Βρετανοί θέλουν να βάλουν τα κλάματα [για το Brexit], όμως αυτό δεν βοηθά κανέναν. Ας το σκέφτονταν νωρίτερα" δήλωσε ο υπουργός οικονομικών Βόλφγκαν Σόιμπλε από την πόλη Κουνζεσλάου στην Νότια Γερμανία. Ο Γερμανός δεν άφησε κανένα περιθώριο επαναπροσέγγισης με το Ηνωμένο Βασίλειο λέγοντας χαρακτηριστικά: "Δεν πιστεύω πως η βρετανική απόφαση να εγκαταλείψει την ΕΕ είναι αναστρέψιμη", ενώ συμπλήρωσε πως θα είναι "φρόνιμο" η Μεγάλη Βρετανία να ενεργοποιήσει γρήγορα το αίτημα εξόδου.
AdTech Ad
"Είναι εξαιρετικά κρίσιμο να κινηθούμε με σύνεση και σοφία για μια έξοδο με τις λιγότερες δυνατές απώλειες" συνέχισε ο Β. Σόιμπλε, εκτιμώντας παράλληλα πως το γεγονός του Brexit δεν προκάλεσε χάος στις αγορές. Επιπλέον, εκτίμησε πως η αναθεώρηση των Συνθηκών της Ένωσης σε αυτό το σημείο "είναι χάσιμο χρόνου".
Σε κάθε περίπτωση, νωρίτερα τη Δευτέρα, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ είχε τονίσει παλιότερη δήλωσή του, με την οποία υποστήριζε πως ασχέτως με την κατάληξη του δημοψηφίσματος, "δεν μπορούμε απλά να συνεχίσουμε (να ενεργούμε) όπως στο παρελθόν στην Ευρώπη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα