Ο γρίφος της σωτηρίας της Μαρινόπουλος - του μεγαλύτερου παίκτη από πλευράς εργαζομένων και καταστημάτων στην Ελλάδα -αποδεικνύεται πιο δύσκολος από ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί. Η κατάσταση η οποία έδειχνε να ομαλοποιείται το Πάσχα με σταθεροποίηση στις πληρωμές σε εργαζόμενους και προμηθευτές φαίνεται ότι μπήκε ξανά σε περιπέτειες. Τόσο οι εργαζόμενοι με ανακοίνωση τους πριν από λίγες εβδομάδες κατήγγειλαν πληρωμές με το σταγονόμετρο ενώ και από την πλευρά μερίδας των προμηθευτών γίνεται λόγος για αθέτηση των συμφωνημένων.
Κομβικό ρόλο σε αυτό φέρεται να έχει παίξει η καθυστέρηση στην υλοποιήση της συμφωνίας για την δημιουργία κοινής εταιρείας μεταξύ Μαρινόπουλου και Σκλαβενίτη όπου θα εισφέρονταν 33 hypermarket της πρώτης. Έτσι ενώ αρχικά η διαδικασία αναμένονταν να ολοκληρωθεί έως το τέλος του τρέχοντος μηνός (σ.σ. ώστε να είχαν φθάσει στην πρότερη κανονική κατάσταση τον προσεχή Σεπτέμβριο) πλέον ο νέος ορίζοντας μεταβίβασης φαίνεται να είναι το τέλος του Ιουλίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του news247, η διαδικασία έχει κολλήσει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού η οποία φέρεται να έχει ζητήσει επιπλέον στοιχεία για την συμφωνία. Το συγκεκριμένο στάδιο φαίνεται να είχε υποεκτιμηθεί από τις δύο πλευρές καθώς θεωρούσαν τυπική την διαδικασία από την στιγμή που υπήρχαν πρόσφατα τα στοιχεία στην Επιτροπή τόσο για την Σκλαβενίτης (σ.σ. από τον "γάμο" με την Βερόπουλο που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ) όσο και για τον κλάδο των σούπερ μάρκετ από την σχετικά πρόσφατα εγκριθείσα εξαγορά της Βερόπουλος από τον όμιλο Metro.
Σε επικοινωνία που είχε το news247 με την Σκλαβενίτης αναφέρθηκε ότι δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στα όσα είχαν κοινοποιήσει οι δύο πλευρές τον Φεβρουάριο και περιμένουν την έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για να προχωρήσουν στην συμφωνία. Πάντως κύκλοι της αγοράς - κυρίως από προμηθευτές της Μαρινόπουλος - κάνουν λόγω για περαιτέρω διεύρυνση της συμφωνίας - πέρα από τα 33 hypermarket - καθώς όπως αναφέρουν δύσκολα θα υπάρξει σωτηρία της Μαρινόπουλος μιάς και έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος αλλά και μερίδια αγοράς από την πάλαι ποτέ κραταιά εταιρεία. Όπως και να έχει το διάστημα των δύο επόμενων εβδομάδων κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου