Τρίτη 10 Απριλίου 2018

Στη Βουλή την Τρίτη του Πάσχα με τη διαδικασία του επείγοντος το νομοσχέδιο για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων

Οι υποψήφιοι επενδυτές θα μπορούν να καταθέσουν προσφορές και στους δύο διαγωνισμούς που θα προκηρυχθούν εντός του Μαίου
Tην Τρίτη του Πάσχα, εκτός απροόπτου, και με τη διαδικασία του επείγοντος, θα κατατεθεί στην Βουλή το νομοσχέδιο για την αποεπένδυση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, προκειμένου μέχρι το τέλος του μήνα να ψηφισθεί ώστε να μην αποτελέσει αγκάθι στην ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης. 
Το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου σύμφωνα με πληροφορίες «κλείδωσε» σε τηλεδιάσκεψη που  πραγματοποιήθηκε μέσα στην εβδομάδα μεταξύ του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη και της DGcomp. 
Το νομοσχέδιο προβλέπει την σύσταση δύο 100% θυγατρικών της ΔΕΗ, μία στην οποία θα περιέλθουν οι μονάδες του Βορρά (Φλώρινας) και μία οι μονάδες του Νότου (Μεγαλόπολης), οι οποίες στη συνέχεια θα τεθούν προς πώληση μέσω δύο διεθνών διαγωνισμών. 
Η έναρξη των διαγωνισμών θα πρέπει να γίνει εντός του Μαίου, ενώ ο διαχωρισμός των δύο θυγατρικών της ΔΕΗ θα πρέπει επίσης να εγκριθεί από τη ΔΕΗ επίσης εντός του Μαίου, προκειμένου να δοθεί χρονικό περιθώριο έως το τέλος Ιουνίου για τυχόν προσφυγές των πιστωτών. 
Οι υποψήφιοι επενδυτές θα μπορούν να καταθέσουν προσφορές και στους δύο διαγωνισμούς, καθώς το νομοσχέδιο δεν προβλέπει τέτοιου τύπου ασυμβίβαστο σε κανένα από τα εννέα άρθρα του, όπως αναφέρουν παράγοντες του υπουργείου. [περισσότερα]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα