Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Η Ελλάδα απέχει πολύ ακόμη από την κανονικότητα

Για τη μεγάλη αβεβαιότητα που κυριαρχεί αναφορικά με την επικείμενη κατάθεση του πρώτου προϋπολογισμού της συγκυβέρνησης των λαϊκιστών που απαρτίζεται από το Κίνημα Πέντε Αστέρων και τη Λέγκα του Βορρά, μιλάει ο Ιταλός οικονομολόγος και καθηγητής του LSE, Λορέντζο Κοντόνιο. 

Ο επί χρόνια επικεφαλής οικονομολόγος του υπουργείου Οικονομικών της Ιταλίας και νυν επικεφαλής της LC Macro Advisors, εκτιμά ότι ο κίνδυνος για την Ιταλία παραμένει υψηλός καθώς είναι πολύ πιθανό ο Ματέο Σαλβίνι να εποφασίσει να δοκιμάσει τα όρια των ευρωπαϊκών κανονισμών θέτοντας τον στόχο για το έλλειμμα στο 3%. Την ίδια ώρα, οι επιλογές του Λουίτζι Ντι Μάιο έχουν περιοριστεί σημαντικά ότι θα πρέπει να συμβιβαστεί για να παραμείνει ενωμένη η κυβέρνηση.

Αναφορικά με την Ελλάδα, ο κ. Κοντόνιο τονίζει ότι οι επενδυτές δεν πιστεύουν ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έχει την ιδιοκτησία των μέτρων που εφαρμόζει, παρά το γεγονός ότι έχει κάνει όλα όσα ζήτησε η Τρόικα και οι πιστωτές. Σε αυτό το πλαίσιο, η Ελλάδα πρέπει να κάνει ακόμη πάρα πολλά για να επιστρέψει στην κανονικότητα, καθώς στην παρούσα φάση μόνο βραχυπρόθεσμοι επενδυτές θα μπορούσαν να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα και αυτό υπό προϋποθέσεις. 

Συνέντευξη στον Κωνσταντίνο Μαριόλη εδώ/liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα