Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Τον Ν. Ταχιάο στηρίζει για δήμαρχο Θεσσαλονίκης η ΝΔ


Την υποστήριξή της στην υποψηφιότητα του πολιτικού μηχανικού, Νίκου Ταχιάου, ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία. "Πρόκειται για έναν αυτοδιοικητικό, με μεγάλη εμπειρία. Είναι πρωτεργάτης εμβληματικών projects και εργάζεται για την εξωστρέφεια της Θεσσαλονίκης", σημείωσε, από το βήμα της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μαρία Σπυράκη. 

Η κ. Σπυράκη, που στράφηκε κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή το δημοσίευμα της "Corriere della Sera" (ο κ. Τσίπρας προφανώς εξάγει τεχνογνωσία πώς εξαπατούν τα κόμματα τους πολίτες για να γίνουν κυβέρνηση, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή της) τόνισε, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ότι η οδός Πειραιώς εξακολουθεί να ζητάει απαντήσεις από το κυβερνητικό οικοσύστημα ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων για την υπόθεση ΔΕΠΑ.

"Εδώ και δύο εβδομάδες δεν έχουμε λάβει απάντηση. Αποκαλύπτεται ότι υπήρχε σχέδιο παράνομης ανταλλαγής ακινήτων. Τα mails δεν αφήνουν αμφιβολία ότι ενώ ο κ. Σταθάκης γνώριζε ότι είναι δεσμευμένα  δρομολογούσε της  ανταλλαγή τους. Ποιος λέει αλήθεια; Τα γραπτά ή ο υπουργός; Αποκαλύπτεται επίσης ότι είχε εμπλακεί και ο κ. Φλαμπουράρης. Η "Καθημερινή” αποκαλύπτει ότι τα ακίνητα αποτιμήθηκαν εννέα εκατομμύρια πριν έξι χρόνια και συζητούνταν ανταλλαγή έναντι 90 εκατομμυρίων. Είναι απαραίτητο να έχουμε απαντήσεις", είπε η κ. Σπυράκη.

Με αφορμή τη συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, με εκπροσώπους της ιεραρχίας της εκκλησίας της Κρήτης, η κ. Σπυράκη επανέλαβε ότι η οδός Πειραιώς δε θα αποδεχθεί καμία αλλαγή στο μισθολογικό καθεστώς των κληρικών.

"Είμαστε υπέρ της αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας. Όπως είδατε, η συμφωνία ήταν θαύμα που δεν κράτησε ούτε τρεις ημέρα και εξελίχθηκε σε Βατερλό για τον κ. Τσίπρα", τόνισε, ενώ εστιάζοντας στο μέτωπο της Παιδείας, με αφορμή την παρουσίαση των "γαλάζιων" προτάσεων το προηγούμενο Σάββατο, επεσήμανε πως το άσυλο είναι δημόσιος χώρος και θα επιστρέψει στους φοιτητές και τους καθηγητές. "Το πρόγραμμά μας θα φτάσει μέχρι τον τελευταίο γονέα. Η Παιδεία θα γίνει πραγματικά δωρεάν. Είναι δέσμευση του κ. Μητσοτάκη", σχολίασε η εκπρόσωπος της ΝΔ. 

-Ποιος είναι ο Ν. Ταχιάος

Η σχέση του Νίκου Ταχιάου με τη Νέα Δημοκρατία είναι μακρά. Ο κ. Ταχιάος έχει διατελέσει πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, ενώ σήμερα είναι αναπληρωτής γραμματέας στρατηγικού σχεδιασμού του κόμματος.

Ο υποψήφιος με την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη διαθέτει μεγάλη πείρα στην τοπική αυτοδιοίκηση και θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους αντιδημάρχους και από τους πιο καταρτισμένους δημοτικούς συμβούλους που θήτευσαν στην Θεσσαλονίκη. Του πιστώνονται εμβληματικά έργα της πόλης, όπως η νέα παραλία -με την μελέτη της οποίας ασχολήθηκε προσωπικά- και το δημαρχιακό μέγαρο, για το οποίο είχε την ευθύνη του διαγωνισμού. Ο Νίκος Ταχιάος είναι από τους πρωτεργάτες πρωτοποριακών σχεδίων στον δήμο Θεσσαλονίκης όπως ο πολεοδομικός και αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την Νοτιοανατολική Πύλη, για τον οποίο ο δήμος βραβεύθηκε από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Πολεοδόμων και Χωροτακτών, καθώς και το πιλοτικό πρόγραμμα της επέκτασης της περιοχής των Λαχανοκήπων. Το έργο του είναι πλούσιο και στον τομέα του Πολιτισμού, που είναι και ενδεικτικό της ανοιχτής και κοσμοπολίτικης αντίληψής του. Κατά τη θητεία του ως αντιδημάρχου Πολιτισμού διοργάνωσε πρωτοποριακές πολιτιστικές εκδηλώσεις για τη Θεσσαλονίκη της δεκαετίας του 1990, στο πλαίσιο των οποίων συμμετείχαν κορυφαίοι καλλιτέχνες διεθνούς φήμης.

Ο Νίκος Ταχιάος έχει θητεύσει στο υπουργείο Εξωτερικών ως αναπληρωτής γενικός γραμματέας αρμόδιος για την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων γεγονός που, όπως τονίζουν στην οδό Πειραιώς, εγγυάται την καταλληλότητά του, για να αναδειχθεί η Θεσσαλονίκη ένας από τους βασικότερους εμπορικούς και επιχειρηματικούς πόλους των Βαλκανίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα