Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Προς απομάκρυνση ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος

O Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου την ερχόμενη εβδομάδα θα αποφασίσουν την απομάκρυνση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου.

Όπως σημειώνει ρεπορτάζ της "Καθημερινής της Κυριακής", την προηγούμενη εβδομάδα ο Βαρθολομαίος και ο Δημήτριος είχαν μυστική συνάντηση στη Γενεύη. "Άγνωστο αν η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του Οικουμενικού Πατριάρχη –βρέθηκε στη Γενεύη για εκδήλωση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών– προκειμένου να πείσει τον Αμερικής να υποβάλει την παραίτησή του για να μην τον αποπέμψει, ή αν η πρωτοβουλία ήταν του Δημητρίου για να πείσει τον Βαρθολομαίο να μην επιμείνει στην αποπομπή του", σημειώνεται χαρακτηριστικά.


Αν ο Δημήτριος δεχθεί την πατριαρχική παράκληση να υποβάλει την παραίτησή του, τότε η έξοδος από την Αρχιεπισκοπή θα συνοδευθεί και από την "προαγωγή" του σε γεροντική μητρόπολη του οικουμενικού θρόνου. Αν επιμείνει και αποπεμφθεί, θα είναι απλά τέως Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

"Ο σχεδιασμός έχει κάνει πυρ και μανία κορυφαία στελέχη της ομογένειας που θεωρούν ότι αν δεν εκλεγεί άμεσα ένας νέος Αρχιεπίσκοπος με όραμα και σχέδιο για να πάρει το τιμόνι, θα ενισχυθούν οι αποσχιστικές τάσεις που υπάρχουν ήδη στην Αμερική, θα μεγαλώσει η απόσταση της ομογένειας από την Εκκλησία και θα βγουν εκτός ελέγχου τα οικονομικά της Αρχιεπισκοπής", υπογραμμίζεται στο ίδιο δημοσίευμα.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα