Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

Αλλαγή ώρας 2019: Προσοχή – Πότε αλλάζει η ώρα και γιατί, πότε καταργείται

Προσοχή: Δείτε πότε αλλάζει η ώρα, και γιατί, αλλά και πότε καταργείται αυτή η... πατροπαράδοτη αλλαγήώρας. Όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Προσοχή – Αλλαγή ώρας 2019 σε 2 μέρες… Αλλαγή ώρας 2019 έχουμε τα ξημερώματα της τελευταίας Κυριακής του Μαρτίου. Έτσι, τα ξημερώματα της Κυριακής 31 Μαρτίου 2019 γυρνάμε όλοι τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά. Διαβάστε όσα πρέπει να γνωρίζετε για την αλλαγή ώρας 2019. Δηλαδή πότε αλλάζει η ώρα, γιατί, πότε καθιερώθηκε αλλά και αν θα είναι η τελευταία φορά που θα αλλάξει…

Καταργείται η αλλαγή ώρας το 2021;

Την κατάργηση της ενιαίας ζώνης ώρας μετά το 2021 αποφάσισε τη Δευτέρα η επιτροπή Μεταφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με 23 ψήφους υπέρ έναντι 11 κατά.  Οι ευρωβουλευτές είπαν ότι μέχρι τον Απρίλιο του 2020, οι χώρες της ΕΕ θα κληθούν να αποφασίσουν την ώρα που θα έχουν, και η οριστική αλλαγή να γίνει το Μάρτιο του 2021. Παράλληλα, καλούν την Κομισιόν να εξετάσει αν και κατά πόσον η αλλαγή της ώρας σε θερινή ή χειμερινή επηρεάσει την κοινή εσωτερική αγορά της ΕΕ. Η απόφαση θα κατατεθεί στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής, αλλά θα οριστικοποιηθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Εάν οριστικοποιηθεί, η μη αλλαγή της ώρας θα ισχύει και για το Ηνωμένο Βασίλειο εάν είναι ακόμη στην ΕΕ ή σε μια μεταβατική περίοδο.

Αλλαγή ώρας 2019: Πότε αλλάζει η ώρα

Συγκεκριμένα, στις 03:00 τα ξημερώματα της τελευταίας Κυριακής του Μαρτίου, θα γυρίσουμε το ρολόι μας ώστε να δείχνει 04:00. Η ώρα αλλάζει πάντα την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου (μία ώρα μπροστά) και την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (μία ώρα πίσω).

Η πρώτη αναφορά που υπάρχει για χρησιμοποίηση της θερινής ώρας ήταν από τον Βενιαμίν Φραγκλίνο (Benjamin Franklin) σε ένα γράμμα του που δημοσιεύθηκε σε μία γαλλική εφημερίδα. Σε αυτό το γράμμα δεν υπάρχει αναφορά για αλλαγή της ώρας αλλά πρόταση να ξυπνούν οι άνθρωποι μία ώρα νωρίτερα!newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα