Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Γιατί έχασε ο Σουλτάνος στις εκλογές – Οι αιτίες που έριξαν τα κάστρα σε Πόλη, Αγκυρα και Σμύρνη

Η πραγματικότητα των τούρκων πολιτών είναι εξαιρετικά σκληρή, ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα, με την ανεργία να εκτοξεύεται, τον πληθωρισμό στα ύψη, τις αποδοχές στο ναδίρ.

Πρώτος σε ποσοστά κατάφερε να έρθει για ακόμα μία φορά ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ωστόσο η νίκη του αυτή είναι πιο γκρίζα και αμφισβητούμενη από ποτέ.

Πέρα από την ήττα του στα παράλια και τη Σμύρνη, που ανήκουν στα παραδοσιακά προπύργια των κεμαλιστών του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, (CHP) έχασε και τα άλλα δύο μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας, την Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα, στα οποία το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης καθώς και τα κόμματα που προηγήθηκαν της δημιουργίας του και στα οποία είχε τις καταβολές του ο Ρ. Ερντογάν, κυριαρχούσαν από το 1994.

Η ήττα του Ερντογάν σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα είναι καθαρά προσωπική, αφού ο ίδιος επέλεξε να τεθεί επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας σε όλη τη χώρα. Και επειδή ακριβώς η ήττα του είναι προσωπική και ηχηρή, ηχηρή αναμένεται να είναι και η αντίδραση εναντίον των αντιπάλων του.[περισσότερα]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα