Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Χωρίς προσωπικό αφήνουν τη ΡΑΕ οι εκλογές – Λήγουν στις 30 Ιουνίου οι συμβάσεις 55 επιστημόνων

Θοδωρής Παναγούλης


Η πρώτη απόπειρα να λυθεί το θέμα της λήξης των συμβάσεων των περίπου 55 ειδικών επιστημόνων που απασχολούνται σήμερα στη ΡΑΕ έγινε το Μάρτιο χωρίς επιτυχία, καθώς η σχετική νομοθετική διάταξη που είχε πριληφθεί στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ για τη γεωθερμία, τελικά αποσύρθηκε.


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Σταθάκης είχε ετοιμάσει τροπολογία για να προβλεφθεί νομοθετικά η παράταση των συμβάσεων, οι οποίες λήγουν στις 30 Ιουνίου, για 6 ακόμα μήνες. Ωστόσο η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες καθιστά αδύνατη μια τέτοια εξέλιξη, με αποτέλεσμα η ΡΑΕ να κινδυνεύει να μείνει χωρίς επαρκή αριθμό στελεχών, τη στιγμή που το έργο που απαιτείται να φέρει εις πέρας πολλαπλασιάζεται.

Αναφέρεται για παράδειγμα το γεγονός ότι την 1η Ιουλίου είναι προγραμματισμένοι οι διαγωνισμοί για την εγκατάσταση αιολικών και φωτοβολταϊκών, διαδικασίες για την προετοιμασία αλλά και για τη διεκπεραίωση των οποίων, απαιτούνται πολλές εργατοώρες.

Το βέβαιο είναι ότι θα υπάρξει κάποιο μεσοδιάστημα που οι συγκεκριμένοι 55 περίπου εργαζόμενοι θα βρεθούν στον αέρα, ενώ δεν πρέπει να υποτιμάται το γεγονός ότι η αβεβαιότητα για τη μελλοντική τους πορεία στην Αρχή έχει κάνει πολλούς εργαζόμενους να την εγκαταλείπουν για άλλες (συχνά πολύ καλύτερα αμοιβόμενες) θέσεις του ιδιωτικού τομέα.energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα