Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Deal ΔΕΛΤΑ - Παντελιάδη (MY MARKET)

Της Αλεξάνδρας Γκίτση

Στον έλεγχο της Optima της οικογένειας Παντελιάδη περνά το εργοστάσιο της ΔΕΛΤΑ στην Ελασσόνα, στην οποία όμως δεν περνά η παραγωγή φέτας και ο εξοπλισμός, ενώ το σήμα ΒΙΓΛΑ παραμένει στην ιδιοκτησία της ΔΕΛΤΑ.


Με τη νέα αυτή συμφωνία η Optima αποκτά κτιριακό και μηχανολογικό εξοπλισμό του εργοστασίου της ΔΕΛΤΑ στην Ελασσόνα, παραγωγής κίτρινου τυριού.

Συγχρόνως, με την νέα εμπορική συμφωνία η Optima αναλαμβάνει την παραγωγή των κίτρινων τυριών (κασέρι και ημίσκληρο) για τη ΔΕΛΤΑ.

Πολλοί από την αγορά εκτιμούν πως το συγκεκριμένου deal αποτελεί προάγγελο για κάτι ευρύτερο. Άλλωστε ο Στέφανος Παντελιάδης, διευθύνων σύμβουλος της Optima, του παραγωγικού βραχίονα της οικογένειας Παντελιάδη που έχει και τη λιανεμπορική εταιρεία ΜΕΤΡΟ, δεν έχει κρύψει το ενδιαφέρον του για τη ΔΕΛΤΑ.  Το αν θα υπάρξει και επόμενο βήμα στη συνεργασία μένει να φανεί.


"Όρεξη" για συνεργασίες και εξαγορές υπάρχει από την πλευρά της Optima. Στις αρχές του χρόνου  ο κ. Παντελιάδης είχε δηλώσει στο Capital.gr ότι βρισκόταν σε επαφές με τέσσερις επιχειρήσεις και εκτιμούσε ότι μέσα στο 2019 ένα από αυτά τα κυοφορούμενα deals θα ολοκληρωνόταν. 

Σχετικά με τη συμφωνία με τη ΔΕΛΤΑ, αυτή αφορά την απόκτηση του εργοστασίου της ΔΕΛΤΑ στην Ελασσόνα, παραγωγής κίτρινου τυριού. 

Συγχρόνως, η Optima αναλαμβάνει την παραγωγή των κίτρινων τυριών (κασέρι και ημίσκληρο) για τη ΔΕΛΤΑ. Όπως προαναφέρθηκε η συμφωνία δεν αφορά στον εξοπλισμό και την παραγωγή φέτας, ενώ το σήμα ΒΙΓΛΑ παραμένει στην ιδιοκτησία της ΔΕΛΤΑ.capital.gr






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα