Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Σοφία Κοκοσαλάκη (1972-2019) Σήμερα Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι, όλοι θα αποχαιρετήσουν για πάντα την αγαπημένη τους στην Αθήνα


Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αρχικά, σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αργότερα έγινε δεκτή στο Κεντρικό Κολλέγιο Τεχνών και Διακόσμησης Αγίου Μαρτίνου (Central Saint Martins College of Art and Design) του Λονδίνου από όπου αποφοίτησε το 1998. Ενδιάμεσα είχε συνεργαστεί με το ελληνικό περιοδικό Γυναίκα σε θέματα μόδας ενώ ήδη δημιουργίες της πωλούνταν καταστήματα μόδας της Ελλάδας.Το 1999 παρουσίασε την πρώτη της συλλογή για άντρες και γυναίκες.Το 2002 έλαβε το βραβείο του περιοδικού ELLE, και την ίδια χρονιά της ανατέθηκε ο σχεδιασμός των κοστουμιών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Το 2004 κέρδισε το βραβείο New Generation Designer.el.wikipedia

Tα ρούχα της Κοκοσαλάκη χαρακτηρίζονται από το διεθνή κυρίως τύπο ως βαθιά επηρεασμένα από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό σε συνδυασμό με σύγχρονη στοιχεία αλλά ταυτόχρονα διατηρούν ένα διαχρονικό στιλ αντίθετα με τις εφήμερες προσταγές της μόδας. Τα υλικά που χρησιμοποιεί είναι υψηλής ποιότητας υφάσματα και δέρματα, τα οποία συνήθως ράβονται χειρωνακτικά.


Η Σοφία Κοκοσαλάκη έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, σε ηλικία 46 ετών, νικημένη από τον καρκίνο. Η είδηση του θανάτου της σκόρπισε θλίψη στην παγκόσμια κοινότητα της μόδας, στην οποία είχε κάνει γνωστή την Ελλάδα, ενώ βύθισε σε πένθος την οικογένειά της. Οι γονείς της και τα αδέρφια της, Ναταλία και Χάρης, μετά τα δυσάρεστα νέα έσπευσαν στο Λονδίνο όπου ζούσε η σχεδιάστρια τα τελευταία χρόνια. Εκεί, ήταν η επαγγελματική της βάση. Εκεί, μεγάλωνε τη μονάκριβη κόρη της.

Λίγες μέρες μετά το θάνατο της Σοφίας Κοκοσαλάκη, επιστρέφουν στην Ελλάδα για την κηδεία. Την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι, όλοι θα αποχαιρετήσουν για πάντα την αγαπημένη τους στην Αθήνα. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας στην Πολιτεία της Κηφισιάς. Η ταφή θα ακολουθήσει στο Κοιμητήριο Χαλανδρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα