Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Κόντρα κυβέρνησης-αντιπολίτευσης στην επιτροπή εμπορίου για τη ΔΕΗ

"Υπάρχουν εκκρεμότητες της προηγούμενης κυβέρνησης και γι’ αυτό χρειάζεται ειδικός χειρισμός", τόνισε ο υπουργός ΠΕΝ, Κ. Χατζηδάκης, σήμερα στην επιτροπή παραγωγής και εμπορίου της Βουλής, όπου έγινε συζήτηση για το ενεργειακό νομοσχέδιο.


Ο ίδιος ανέφερε απαντώντας στον κ. Φάμελλο του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν υπάρχει περιθώριο για αναβολή, όπως ζητήθηκε, καθώς πρέπει να διεξαχθεί έως τέλος της χρονιάς η Γενική Συνέλευση της ΔΕΗ και γι’ αυτό χρειάζεται 20-21 μέρες νωρίτερα να έχει προχωρήσει το business plan της εταιρίας. "Η ΔΕΗ και οι αναλυτές χρειάζονται μια καινούργια εικόνα ώστε η ΔΕΗ που αγωνίζεται να προχωρήσει περαιτέρω να μπορέσει να το κάνει", πρόσθεσε.

Ταυτόχρονα, ο υπουργός υπογράμμισε ότι η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής έλαβε την περασμένη εβδομάδα την απόφαση παράλληλα με τις εργασίες για την Αναθεώρηση του Συντάγματος στην Ολομέλεια να διεξαχθούν συνεδριάσεις Επιτροπών.

Αναφορικά με τις προσλήψεις στη ΔΕΗ, ο Σ. Φάμελλος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι με τις ρυθμίσεις της κυβέρνησης “καταργείται το ΑΣΕΠ”. Ο κ. Χατζηδάκης απάντησε ότι αλλάζει ο τρόπος των προσλήψεων: “Είναι προσλήψεις που θα γίνουν με την έγκριση του ΑΣΕΠ ως προς τη νομιμότητα”, σχολίασε και πρόσθεσε ότι “δεν θα είναι αθρόες. Θα είναι προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού”.

Επιπλέον, ο υπουργός άσκησε κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: “Εσείς χύνεται κροκοδείλια δάκρυα...επιτελούς στο ψέμα πρέπει να μπει ένα τέλος. Έχετε γίνει βιομηχανία ψεμάτων ως κόμμα”. Σχετικά με την απολιγνιτοποίηση είπε πως «κινούμαστε με μεγάλες ταχύτητες» υπογραμμίζοντας ότι για τις λιγνιτικές περιοχές θα εκπονηθεί σύντομα master plan, στο πλαίσιο της διυπουργικής επιτροπής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα