Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Κάθετη πτώση στα ονομαστικά τιμολόγια ανακοινώνουν οι πάροχοι ρεύματος για το Φεβρουάριο – Στα 19,9 λεπτά την κιλοβατώρα το οικιακό της ΔΕΗ από 48,9 λεπτά τον Ιανουάριο

https://energypress.gr

Τεράστια μείωση στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος για τον Φεβρουάριο ανακοίνωσαν ήδη η ΔΕΗ και οι άλλοι πάροχοι, ως συνέπεια της ραγδαίας πτώσης στις διεθνείς τιμές φυσικού αερίου.


Η πτώση σε σχέση με τα ισχύοντα τιμολόγια για τα νοικοκυριά αγγίζει το 60%. Αυτό βεβαίως για τους καταναλωτές δεν σημαίνει πολλά πράγματα, καθώς ούτως ή άλλως κάθε μήνα έρχεται το κράτος και επιδοτεί τους λογαριασμούς ώστε να φτάσουν στα επίπεδα των 14-16 λεπτών ανά κιλοβατώρα (με βάση τα τιμολόγια της ΔΕΗ) ή και ακόμα χαμηλότερα αν κάποιοι πάροχοι ανακοινώνουν χαμηλότερες τιμές.

Πιο συγκεκριμένα η ανταγωνιστική χρέωση της ΔΕΗ για τις οικιακές καταναλώσεις έως 500 κιλοβατώρες είναι στα 19,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Για τον Ιανουάριο το ίδιο τιμολόγιο ήταν στα 48,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Για τις καταναλώσεις άνω των 500 κιλοβατωρων η ΔΕΗ ρίχνει το τιμολόγιο στα 21,1 λεπτά ανά κιλοβατώρα από 50,1 λεπτά τον Ιανουάριο.

Αξίζει να σημειωθεί πως με τέτοιο ύψος τιμών οι επιδοτήσεις του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης αναμένεται να είναι πολύ χαμηλές.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας καθορίζει το ύψος των ενισχύσεων προς τα νοικοκυριά με τρόπο ώστε η τελική τιμή της κιλοβατώρας να έχει ένα εύρος από 14 έως 16 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Σταδιακά αναρτούν τους τιμοκαταλόγους ρεύματος και οι υπόλοιποι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας.

Η Protergia ανακοίνωσε για το Οικιακό Energy Save 18,8 λεπτά ανά κιλοβατώρα συνυπολογίζοντας την έκπτωση συνέπειας (24,8 λεπτά ανά κιλοβατώρα χωρίς την έκπτωση), ανεξαρτήτως κατανάλωσης

Ο ΗΡΩΝ ανακοίνωσε 20,72 λεπτά την κιλοβατώρα (περιλαμβάνοντας έκπτωση συνέπειας 20%)  για το πρόγραμμα Generous Home ενώ χωρός την έκπτωση το ίδιο πρόγραμμα είναι 25,59 λεπτά. Στο φθηνότερο πρόγραμμά του, το SOLAR GENEROUS HOMΕ, η τιμή είναι 14,45 λεπτά ανά κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας (χωρίς την έκπτωση η τιμή φτάνει τα 17 λεπτά).

Η Elpedison ανακοίνωσε 16,7 λεπτά ανά κιλοβατώρα με την προϋπόθεση εμπρόθεσμης πληρωμής (19,5 σεντς ανά κιλοβατώρα χωρίς έκπτωση), ανεξαρτήτως κατανάλωσης

Η NRG στο πρόγραμμα Prime ανακοίνωσε 22 λεπτά ανά κιλοβατώρα ανεξαρτήτως κατανάλωσης

Η WATT & VOLT στο πρόγραμμα Zero ανακοίνωσε 24,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα, ανεξαρτήτως κατανάλωσης

Η ΖΕΝΙΘ ανακοίνωσε 19,49 λεπτά ανεξαρτήτως κατανάλωσης

Η ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ για το Οικιακό ΜΑΧΙ Free BASIC ανακοίνωσε 18,8 λεπτά/kWh περιλαμβανομένης της έκπτωσης συνέπειας και 25,10 χωρίς την έκπτωση.

Η VOLTON ανακοίνωσε τιμή 19,4 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Η ΕΛΙΝ ανακοίνωσε 18,5 λεπτά την κιλοβατώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα