Κυριακή 25 Ιουνίου 2023

ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΛΟΓΩΝ/ΑΠΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ AΠΟ ΚΑΜΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Το άρθρο επαναδημοσιεύεται τα τελευταία 12 χρόνια λίγο πριν τις εκλογές και μέχρι να δοθεί λύση

του Μάκη Παπαδόπουλου 

Επιτέλους , πότε θα σταματήσει στην Ελλάδα το "καλαμπούρι" με την εφορευτική επιτροπή στις Εκλογές; Κάθε φορά που γίνονται εκλογές όλοι μας απευχόμαστε να λάβουμε την ειδοποίηση (χαρακτηρισμένη ως "κατεπείγον") από το πρωτοδικείο προκειμένου να παραστούμε ως μέλη εφορευτικής επιτροπής στις προσεχείς εκλογές. Η εργασία που θα προσφερθεί δεν θα αμειφθεί και επί πλέον η παρουσία μας είναι υποχρεωτική. Το ωράριο εργασίας είναι εξοντωτικό , από τις 7:00 το πρωϊ μέχρι το πέρας της εκλογικής διαδικασίας (δηλαδή καταμέτρηση ψήφων κομμάτων , σταυρών υποψήφιων βουλευτών .Αυτό σημαίνει τις πρώτες πρωϊνές  ώρες της επόμενης μέρας , η οποία όμως είναι κανονική εργάσιμη για τους περισσότερους Έλληνες πολίτες.) Παράλληλα , οι δικηγόροι οι οποίοι προσφέρουν έργο στην εκλογική διαδικασία αμείβονται με ένα ποσό που φθάνει τα 1.000 ευρώ.



 Ερωτώ: 1. Υποχρεωτική παροχή εργασίας προς το Ελληνικό Δημόσιο νομίζω πως δεν υφίσταται. Μόνο στην Πατρίδα σε περίπτωση πολέμου. Το Δημόσιο έχει πλεόνασμα υπαλλήλων με έμμισθη σχέση με αυτό, ας τους χρησιμοποιήσει για τις ανάγκες του. Πολύ καλή ιδέα είναι στις εκλογές να χρησιμοποιούνται οι καθηγητές των σχολείων , τα οποία παραμένουν κλειστά 2 ημέρες Παρασκευή και Δευτέρα των εκλογών. Κάθε σχολείο , που γίνεται εκλογικό κέντρο θα διεξάγει τις εκλογές με τους καθηγητές του και τους δικαστικούς αντιπροσώπους που ορίζονται σε αυτό . Οι δε καθηγητές του σχολείου θα ψηφίζουν υποχρεωτικά στο σχολείο που υπηρετούν και όχι στον τόπο καταγωγής τους (ώστε να μην υπάρχουν  φαινόμενα "διαρροών").

 2. Ο Δικηγορικός Σύλλογος είναι τόσο πολύ ικανός απέναντι στη διεκδίκηση δικαιωμάτων των μελών του; Γιατί όποτε εμπλέκεται δικηγόρος στις εκλογικές διαδικασίες να αμείβεται πλουσιοπάροχα ενώ όλοι οι υπόλοιποι τίποτα;  

3.Γιατί οι Πολίτες που πήραν μέρος στην  Απογραφή πληρώθηκαν με το ποσό των 500 ευρώ ;

 4.Γιατί να δημιουργούνται πάντα προβλήματα στις εκλογές με την εφορευτική επιτροπή ;(έχουμε το κωμικοτραγικό να απασχολείται η Αστυνομία να ψάχνει στα σπίτια τους τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών. Λες και τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών θα τους ανοίξουν την πόρτα τους ; ) 

5.Γιατί βρίσκουν λεφτά για όλα στις εκλογές και μόνο για την εφορευτική επιτροπή δεν βρίσκουν;

 6.Γιατί δεν καλούν με αμοιβή άνεργους από τις λίστες του ΟΑΕΔ;

 7.Γιατί δεν "κόβουν" 200 ευρώ από τους δικαστικούς ώστε να αμείβονται και τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών ; 

8.Θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν ως μέλη εφορευτικών επιτροπών τους αντιπροσώπους των κομμάτων που υπάρχουν σε όλα τα εκλογικά κέντρα.

 9.Mε την διαδικασία που ακολουθούν , καλούν πολίτες στην τύχη με αποτέλεσμα να καλούνται γυναίκες έγκυοι , γέροι , άνθρωποι με προβλήματα υγείας ή ακόμη και πολίτες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα  καθήκοντα της εφορευτικής επιτροπής.


 10.Τέλος γιατί δεν κάνετε το πιο απλό . Χορήγηση 1 μέρας άδειας από την εργασία σε όλα τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών. 

ΣΚΑΪ/ΕΚΛΟΓΕΣ 21.05.2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα