Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΕΚΛΕΙΣΑΝ 2.000 ΠΡΑΤΗΡΙΑ


Επιδότηση για το σύστημα εισροών - εκροών στα καύσιμα
Των Χ. Κολώνα και Δ. Διαμαντίδη
Στα 2.000 ανέρχονται τα πρατήρια καυσίμων, που έχουν βάλει «λουκέτο» ανά τη χώρα, καθώς η πτώση των πωλήσεων στα καύσιμα κίνησης φτάνει το 40% και στο πετρέλαιο θέρμανσης το 75%, επισήμανε χθες από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ), Μιχάλης Κιούσης.
Επιδότηση για το σύστημα εισροών - εκροών στα καύσιμα Την ίδια στιγμή, οικονομική ανάσα δίνει η κυβέρνηση στους πρατηριούχους για την εγκατάσταση των συστημάτων εισροών - εκροών, καθώς οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης υπέγραψαν απόφαση με την οποία θα διατεθούν πιστώσεις ύψους 30 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, προκειμένου να ενισχυθούν οι βενζινοπώλες για την αγορά του εξοπλισμού.

Όπως προκύπτει, κάθε πρατηριούχος μπορεί να πάρει μέχρι και 5.300 ευρώ για να προμηθευτεί τα διάφορα μέρη του εξοπλισμού των συστημάτων εισροών - εκροών.
ΚΟΥΠΟΝΙ
Η διαδικασία προβλέπει την παροχή ειδικού κουπονιού προς τους δικαιούχους κατόχους άδειας λιανικής εμπορίας υγρών καυσίμων. Όπως έκανε γνωστό ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Στέφανος Κομνηνός μιλώντας χθες σε ημερίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) στην Αθήνα για τον σκοπό αυτό θα δημιουργηθεί ειδική ιστοσελίδα απ' όπου οι βενζινοπώλες θα παίρνουν το κουπόνι. Η ενίσχυση αφορά σε χορήγηση κατ' αποκοπή συγκεκριμένου ποσού για κάθε μέρος του συνολικού συστήματος.

Πάντως τόσο ο κ. Κιούσης της ΟΒΕ, όσο και ο Χάρης Μαυράκης της ΠΟΠΕΚ δήλωσαν σύμφωνοι με την εγκατάσταση συστήματος εισροών-εκροών στα βενζινάδικα, ευελπιστώντας να μπει επιτέλους ένα νοικοκύρεμα στην αγορά.
Η τοποθέτηση των ολοκληρωμένων συστημάτων εισροών-εκροών θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί (ή τουλάχιστον συμβασιοποιηθεί) στα πρατήρια της Αττικής και της Θεσσαλονίκης μέχρι τις 27 Μαρτίου 2013, μέχρι τις 27/09/13 στις περιφερειακές ενότητες Λάρισας-Μαγνησίας-Ιωαννίνων-Αχαϊας και Ηρακλείου και μέχρι τις 27/03/14 στη λοιπή ελληνική επικράτεια.
Πάντως επειδή οι εγκαταστάτες τέτοιων συστημάτων είναι μόλις 16-17 εταιρείες σ' όλη τη χώρα, στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη θα δοθεί πεντάμηνη περίοδος προσαρμογής-δοκιμής, προκειμένου να εξοικειωθούν οι βενζινοπώλες.
ΑΝΑΚΛΗΣΗ 
Στα πρατήρια, που δεν θα τοποθετηθεί το σύστημα εισροών-εκροών, θα ανακαλείται η άδεια λειτουργίας τους, όπως σημείωσε και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου στην εκδήλωση της ΠΟΠΕΚ, ενώ ο κ. Κομνηνός απέδωσε την καθυστέρηση στην εφαρμογή του μέτρου στην αντίδραση συμφερόντων που δεν ήθελαν την τοποθέτηση των συστημάτων.

Από την πλευρά του ο τεχνικός σύμβουλος της ΟΒΕ, κ. Δ. Σαμαράς, δήλωσε πως για να ολοκληρωθεί το μεγαλόπνοο σχέδιο της πάταξης του λαθρεμπορίου, χρειάζεται ο έλεγχος των διακινούμενων καυσίμων να επεκταθεί σ' όλη τη διαχειριστική αλυσίδα τους.
Επίσης, υπογράμμισε πως πλέον έχει αποκτήσει νομοθετική υπόσταση ο όρος «Πρατήρια Παροχής Καυσίμων & Ενέργειας», τα οποία, εκτός από υγρά καύσιμα, μπορούν πλέον να διαθέτουν υγραέριο, φυσικό αέριο, βιοαιθανόλη, βιοντίζελ, υδρογόνο, ακόμη και σημεία φόρτισης ηλεκτρικών ΙΧ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα