Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Chromebook Pixel με οθόνη αφής από την Google


Η Google παρουσίασε το Chromebook Pixel, τον πρώτο της φορητό υπολογιστή, που διαθέτει οθόνη αφής 13 ιντσών υψηλής ανάλυσης, στοχεύοντας κυρίως να χτυπήσει την ανταγωνίστρια Apple και την οθόνη αφής Retina με την οποία είναι εφοδιασμένα τα πιο πρόσφατα μοντέλα της MacBook.
Και τα τελευταία Windows 8 της Microsoft παρέχουν δυνατότητες αφής στις οθόνες (όπως π.χ. η ταμπλέτα Microsoft Surface Pro).
Οι οθόνες αφής τείνουν πλέον να καθιερωθούν σε όλες τις συσκευές, από τα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα έως τους επιτραπέζιους υπολογιστές.

Ο νέος φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής της Google, με βάρος περίπου ενάμισι κιλό, αναμιγνύει χαρακτηριστικά ενός laptop και ενός tablet, «τρέχει» το λειτουργικό σύστημα Chrome ΟS της εταιρείας και έχει σχεδιαστεί από την ίδια.
Η «καρδιά» του μηχανήματος είναι ο ισχυρός επεξεργαστής Sandy Bridge i5 της Intel, ενώ έχει μνήμη 32 ή 64 GB και τη δυνατότητα γρήγορης ασύρματης σύνδεσης τέταρτης γενιάς (4G).
CHROME
«Το Chromebook έχει την υψηλότερη πυκνότητα pixel, 239 ανά ίντσα ή 4,3 εκατ. συνολικά, από κάθε άλλη οθόνη φορητού υπολογιστή στην αγορά σήμερα», ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία, που κάνει μια νέα φιλόδοξη προσπάθεια να διεισδύσει στην αγορά φορητών Η/Υ.
Ο πρώτος φορητός Η/Υ με λειτουργικό σύστημα Chrome είχε κατασκευαστεί από την κορεατική Samsung το 2010, ενώ οι επόμενοι από άλλες εταιρείες (Lenovo, Acer, HP). Έως τώρα όμως έχουν δυσκολευτεί να εκτοπίσουν τα ανταγωνιστικά μοντέλα, που «τρέχουν» είτε τα Windows της Microsoft, είτε της Apple.
Μια ιδιομορφία των υπολογιστών με λειτουργικό Chrome είναι ότι αν και διαθέτουν δικό τους σκληρό δίσκο, αντί για εγκατεστημένο λογισμικό στο ίδιο το μηχάνημα, αποθηκεύουν τους φακέλους τους στο «νέφος» (cloud computing). Κάτι τέτοιο προσδίδει μεν τεράστιες αποθηκευτικές δυνατότητες (η Google προσφέρει 1 ΤΒ δωρεάν χώρο σε online σκληρό δίσκο για κάθε χρήστη επί τρία χρόνια), καθώς και μεγαλύτερη ασφάλεια από κακόβουλο λογισμικό, αλλά αρκετοί χρήστες δεν έχουν ακόμα εξοικειωθεί με την ιδέα και τη χρησιμότητα του «νέφους».

Οι πρώτοι Chromebook Pixel κυκλοφόρησαν ήδη στις ΗΠΑ και τη Βρετανία με τιμή από 1.300 δολάρια (περίπου 980 ευρώ), κάτι που σημαίνει ότι, αυτή τη φορά, αντίθετα με το παρελθόν, η εταιρία δεν διάλεξε το φθηνό κομμάτι της αγοράς. Η Google, εξάλλου, έκανε γνωστό ότι σε τρεις μήνες θα κυκλοφορήσει το ειδικό λογισμικό QuickOffice, για να διευκολύνει τον χειρισμό των αρχείων Word και Excel από τους χρήστες που έχουν συνηθίσει στα Windows.
Όσον αφορά τα «έξυπνα» κινητά και τις ταμπλέτες, η Google ξεκαθάρισε ότι παραμένει πιστή στο λογισμικό της Android.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα